Întâlnire de lucru între reprezentanții CSN Meridian și cei ai MApN, privind situația personalului civil din unitățile ministerului

Întâlnire de lucru între reprezentanții CSN Meridian și cei ai MApN, privind situația personalului civil din unitățile ministerului

Reprezentanții Confederației Sindicale Naționale Meridian și cei ai Ministerului Apărării Naționale au avut joi o întâlnire de lucru privind situația personalului civil din cadrul unităților MApN, informează organizația sindicală.

Sursa foto: www.csnmeridian.ro

Dezbaterile au durat aproximativ patru ore și au fost moderate de Nicolae Nasta, secretar de stat, și de Ion Popescu, președintele CSN MERIDIAN.

Temele abordate au fost vizat: salarizarea personalului civil din MApN în contextul aplicării Legii — cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; încadrarea în condiții de muncă a personalului civil din MApN; acordarea voucherelor de vacanță personalului civil din MApN; semnalarea inechităților la adresa personalului civil din MApN în raport cu prevederile Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari; susținerea argumentelor sindicatelor în sensul că norma de hrană ar trebui să fie aceeași atât pentru personalul militar, cât și pentru personalul civil, atunci când se participă în aplicații sau misiuni etc.

"CSN Meridian consideră că dezbaterile de astăzi de la MApN au fost constructive și că au permis sindicatelor să-și prezinte punctele de vedere cu privire la principalele aspecte care afectează bunele relații dintre personalul militar și personalul civil și implicit, desfășurarea eficientă a activităților în unitățile militare, într-un climat de respect reciproc, la standardele de calitate NATO și UE", se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, în contextul aplicării unitare a prevederilor art. 36 și art. 38 alin. (2) lit. a) din Legea — cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, partenerii sociali prezenți la această întâlnire de lucru, au agreat de comun acord să se demareze procedura de consultare pentru realizarea Proiectului de Dispoziție privind reîncadrarea în funcții a personalului civil din structurile Ministerului Apărării Naționale și stabilirea salariilor individuale ale acestuia.

"CSN Meridian și reprezentanții MApN susțin demararea dialogului pentru identificarea și soluționarea problemelor de ordin administrativ cu care se confruntă personalul civil la completarea și depunerea dosarului de pensionare", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanții Meridian subliniază că susțin măsurile pentru consolidarea învățământului militar din România și pentru asigurarea drepturilor legitime ale personalului din aceste unități și salută inițiativa de a trece Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie "Cantacuzino" în administrarea MApN.

De asemenea, aceștia precizează că doresc să colaboreze cu MApN la proiectarea și organizarea de activități comune cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și, pe de altă parte, consideră că în parteneriat cu MApN, este necesar să se inițieze programe de educație și formare, atât pentru personalul civil, cât și pentru personalul militar, pentru o mai bună cunoaștere comparativă a drepturilor și obligațiilor acestor categorii de personal, pentru consolidarea respectului reciproc, și implicit pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă din aceste unități.

"CSN Meridian apreciază deschiderea ministerului pentru dialog social și conform celor convenite de cele două părți, consultările vor continua și în perioada următoare, pentru a progresa în soluționarea problemelor semnalate de organizațiile sindicale din unitățile Ministerului Apărării Naționale", se mai menționează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”