Întâlnire de lucru la Sofia a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu procurorul general al Bulgariei

Întâlnire de lucru la Sofia a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu procurorul general al Bulgariei

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Țațarov, a avut vineri la Sofia o întâlnire de lucru cu procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laura Codruța Kovesi, informează agenția BTA. Pe agenda convorbirilor s-au aflat prerogativele procurorilor din cele două țări în anchetarea corupției și imunitatea candidaților la alegerile locale și generale și a membrilor forului legislativ.

Laura Codruța Kovesi a prezentat cu această ocazie o statistică arătând că, din 323 trimiteri în judecată prin rechizitoriu în 2016, doar patru dosare au fost restituite pentru vicii de procedură. Cele două părți au remarcat de asemenea faptul că intervalul de timp necesar pentru obținerea unui mandat de supraveghere este de 72 de ore în Bulgaria și de doar 2 ore în România.

Laura Codruța Kovesi a împărtășit totodată experiența României în ce privește numirea de ofițeri de poliție pe lângă DNA, în totală independență față de Ministerul de Interne. În egală măsură, spre deosebire de procuratura bulgară, DNA angajează experți proprii, menționează BTA.

Cele două părți și-au exprimat dorința de a coopera mai îndeaproape, se arată într-un comunicat al biroului procurorului bulgar.

La întâlnirea organizată la invitația lui Sotir Țațarov au mai luat parte ambasadorul României, Ion Gâlea, șefa unității anticorupție a procuraturii bulgare, Rumiana Arnaudova, procurorul Sofiei, Emilia Rousinova, și directorul administrativ al Biroului special al procuraturii, Ivan Gheșev.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...