Întâlnire de urgență a liderilor G7 după atacurile Rusiei

Întâlnire de urgență a liderilor G7 după atacurile Rusiei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, luni, că a ajuns la un acord cu cancelarul german Olaf Scholz asupra organizării unei întâlniri de urgență a G7 ( principalele țări industrializate ale lumii), după atacurile forțelor ruse lansate, luni dimineața, asupra Ucrainei, relatează Reuters, conform Agerpres .

Imagine de la summitul G7 de acum 3 luni FOTO EPA-EFE

Am convenit cu cancelarul @OlafScholz al Germaniei, care deţine preşedinţia G7, asupra unei întâlniri urgente a grupului”, se arată în postarea publicată de Zelenski pe Twitter.

Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale FR (Federaţia Rusă). Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra FR şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate”, a mai afirmat președintele ucrainean.

În plus, Zelenski a mai afirmat într-o postare publicată pe Twitter și că a vorbit cu președintele francez Emmanuel Macron în legătură cu consolidarea apărării aeriene a Ucrainei și despre necesitatea unui răspuns european și internațional la adresa Moscovei.

Armata ucraineană a transmis că Rusia a lansat 75 de rachete, dintre care 43 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, asupra Ucrainei, luni dimineața, într-o serie de atacuri asupra mai multor orașe ucrainene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”