Întâlnire Hollande-Merkel la Strasbourg pentru a discuta despre refugiați și "Brexit"

Întâlnire Hollande-Merkel la Strasbourg pentru a discuta despre refugiați și "Brexit"

Președintele Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel au participat la un dineu informal duminică la Strasbourg, în timpul căruia au afișat o "linie comună" asupra dosarelor refugiaților în Europa și "Brexit"-ului britanic, potrivit unor surse din anturajul șefului statului francez, citate de AFP. Dineul, la invitația președintelui Parlamentului European Martin Schulz, a fost precedat de o întâlnire de o oră și jumătate între Hollande și dna Merkel.

Cei doi lideri au discutat despre situația din Siria, în special la Alep unde ofensiva trupelor regimului de la Damasc este în curs de desfășurare, exprimând "o puternică preocupare comună".

Ei au fost "total de acord" asupra modului de a reduce fluxul de refugiați și de a face din punerea în aplicare a planului de acțiune al UE o "prioritate".

Asupra dosarului "Brexit", Francois Hollande și Angela Merkel au făcut o "evaluare comună a proiectului de acord cu Regatul Unit în perspectiva viitorului consiliu european" la 18 și 19 februarie, pentru a evita ieșirea din UE a acestei țări, au adăugat sursele din anturajul șefului statului francez.

Ei au abordat de asemenea subiecte de actualitate, mai ales "crizele" europene și ascensiunea populismului în Europa, potrivit unor surse din anturajul președintelui Parlamentului European.

Dineul a avut loc într-un "winstub", un restaurant tipic alsacian, situat la câteva sute de metri de catedrală, pe malurile răului Ill.

Întâlnirea lor a avut loc cu ușile închise cu câteva zile înainte de summitul european de pe 18 și 19 februarie la Bruxelles și ei nu au făcut nicio declarație la sosire și plecare, notează France Presse.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

3 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

4 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

5 Profa sexy, promovată de PSD inspector școlar în Arad. Vine de la un liceu unde un singur elev a luat Bacul