Întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett

Întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett

Întâlnire în această seară, la Kremlin, între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett.

Potrivit corespondentului nostru la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan, deplasarea premierului israelian la Moscova a fost coordonată cu Statele Unite, Franța și Germania. Avem detalii despre reuniunea de la Kremlin de la corespondentul nostru la Moscova, Alexandr Beleavschi.

Reporter: Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu premierul israelian, Naftali Bennett, care a efectuat o vizită neanunțată la Moscova, convorbirile fiind consacrate în special situației din Ucraina. Kremlinul a precizat că a fost discutată operațiunea militară rusă în Ucraina. Potrivit mediilor de la Moscova, Vladimir Putin și Naftali Bennett au discutat situația cetățenilor israelieni și a comunităților evreiești din Ucraina.

Un alt subiect a fost negocierile de la Viena privind reanimarea acordului nuclear iranian susținut de Rusia, în timp ce premierul Bennett a subliniat astăzi că Israelul este împotriva revenirii la acest acord. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că, în cadrul negocierilor de la Viena, a fost parcursă cea mai mare parte a drumului.

Teheranul, a spus Lavrov, a cerut clarificări în plus în legătură cu anumite subiecte și, dacă le va accepta, poate fi lansat procesul de aprobare a documentelor, dar, a subliniat Lavrov, au apărut probleme legate de interesele Rusiei, care a cerut din partea Statelor Unite garanții scrise, cel puțin la nivelul secretarului de stat american, că actualele sancțiuni occidentale nu vor afecta cooperarea ruso-iraniană în domeniile comercial, economic și tehnico-militar, absența acestor obstacole fiind prevăzută de varianta inițială a acordului.

Realizator: După întâlnirea de la Moscova, premierul israelian a avut o discuție prin telefon cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 martie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

2 Injecția care rezolvă cea mai mare problemă a bărbaților, în pat. Medicii spun că nu are efecte secundare, iar rezultatul este garantat VIDEO

3 „Suntem deja aici. România nu va trebui să lupte ca Ucraina”

4 „Gustul” manelelor și „lecția de manipulare a maselor cu Chris Martin”

5 ULTIMA ORĂ Trei stewardese de pe o cursă Wizzair rănite din cauza turbulențelor, preluate după aterizarea avionului pe Otopeni