Întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett

Întâlnire între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett

Întâlnire în această seară, la Kremlin, între președintele rus, Vladimir Putin, și premierul israelian, Naftali Bennett.

Potrivit corespondentului nostru la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan, deplasarea premierului israelian la Moscova a fost coordonată cu Statele Unite, Franța și Germania. Avem detalii despre reuniunea de la Kremlin de la corespondentul nostru la Moscova, Alexandr Beleavschi.

Reporter: Președintele Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu premierul israelian, Naftali Bennett, care a efectuat o vizită neanunțată la Moscova, convorbirile fiind consacrate în special situației din Ucraina. Kremlinul a precizat că a fost discutată operațiunea militară rusă în Ucraina. Potrivit mediilor de la Moscova, Vladimir Putin și Naftali Bennett au discutat situația cetățenilor israelieni și a comunităților evreiești din Ucraina.

Un alt subiect a fost negocierile de la Viena privind reanimarea acordului nuclear iranian susținut de Rusia, în timp ce premierul Bennett a subliniat astăzi că Israelul este împotriva revenirii la acest acord. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat astăzi că, în cadrul negocierilor de la Viena, a fost parcursă cea mai mare parte a drumului.

Teheranul, a spus Lavrov, a cerut clarificări în plus în legătură cu anumite subiecte și, dacă le va accepta, poate fi lansat procesul de aprobare a documentelor, dar, a subliniat Lavrov, au apărut probleme legate de interesele Rusiei, care a cerut din partea Statelor Unite garanții scrise, cel puțin la nivelul secretarului de stat american, că actualele sancțiuni occidentale nu vor afecta cooperarea ruso-iraniană în domeniile comercial, economic și tehnico-militar, absența acestor obstacole fiind prevăzută de varianta inițială a acordului.

Realizator: După întâlnirea de la Moscova, premierul israelian a avut o discuție prin telefon cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 martie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...