Întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema vaccinării anti-COVID; participă miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne

Întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema vaccinării anti-COVID; participă miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne, pentru a clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare anti-COVID.

Şeful statului a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute întâlnirea de la Cotroceni.

"În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta am convocat o şedinţă pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi al Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională", a spus Iohannis.

Executivul a aprobat, în ultima şedinţă, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Memorandumul referitor la înfiinţarea Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Activităţile Comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai instituţiilor implicate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.

Medicul primar de boli infecţioase Valeriu Gheorghiţă de la Spitalul Militar Central a fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...