Întărâtă-i drace! Tăriceanu: Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav. Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE.

Întărâtă-i drace! Tăriceanu: Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav. Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu spune că a sesizat dorința Vioricăi Dăncilă de a prelua și destructura ALDE și că i-a dejucat acesteia "planul mârșav". Liderul ALDE speră ca Teodor Meleșcanu "să își dea seama" că propunerea venită din PSD îi afectează prestigiul și să renunțe la candidatura la șefia Senatului.

Tăriceanu a vorbit din nou, miercuri, despre un atac al PSD la adresa ALDE, susținând că s-a încercat o destructurare a partidului pe care îl conduce.

„Pe măsură ce trece timpul aflu lucruri noi, îmi parvin informaţii noi, deci, ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD la adresa ALDE este un lucru extrem de grav, pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid şi destructurarea lui şi încercare de a face un ALDE care să coopereze în continuare cu PSD pentru menţinerea structurii politice a Guvernului, în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare, crezând că supravieţuieşte”, a declarat Tăriceanu la Senat.

El a adăugat că se bucură deoarece colegii săi de partid au sesizat această mişcare şi „au dejucat acest plan mârşav”.

Tăriceanu a mai spus că grupul mixt „Democraţia”, pe care l-a anunțat luni, va fi înfiinţat numai dacă grupul ALDE va rămâne fără numărul minim necesar de membri pentru a se forma, adică şapte.

„O să îl formăm în cazul în care nu mai avem numărul necesar de senatori, adică minimum şapte, dar încă nu este cazul”.

Liderul ALDE şi-a exprimat speranţa că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la preşedinţia Senatului, susţinut de PSD.

„Părerea mea este că are suficientă experienţă să îşi de a seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe … ştiţi vorba aceea românească – capul face, capul trage”, a menţionat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți, la finalul ședinței conducerii centrale a partidului, că formațiunea a decis excluderea din partid a celor care acceptă funcții în Parlament și guvern fără acceptul partidului.

Decizia îl vizează direct pe Teodor Meleșcanu, vicepreședinte ALDE, care a fost propus de PSD pentru a prelua funcția de președinte al Senatului după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a anunțat că propunerea formațiunii pe care o conduce pentru președinția Senatului este Iani Popa.

Totodată, Tăriceanu a acuzat PSD că a lansat un atac furibund la adresa sa și a avertizat partidul condus de Viorica Dăncilă că nu este în postura de a întoarce și celălalt obraz.


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 „Regele este prea plictisitor în pat”