Intemperii în Brazilia: 122 de morţi la Petropolis; alertă de noi precipitaţii (FOTO/VIDEO)

Intemperii în Brazilia: 122 de morţi la Petropolis; alertă de noi precipitaţii (FOTO/VIDEO)

Oraşul brazilian Petropolis a fost din nou plasat în alertă de inundaţii vineri seară, iar meteorologii au avertizat cu privire la căderea de noi precipitaţii abundente, după ce intemperiile au provocat deja 122 de morţi şi zeci de dispăruţi, relatează AFP.

Numărul celor dispăruţi în inundaţii şi alunecări de teren rămâne vag: poliţia a anunţat 218 persoane, fără să precizeze dacă a luat în calcul şi trupurile neidentificate sau persoanele date dispărute.

Foto: (c) Antonio Lacerda / EPA


Sirenele au răsunat încă de vineri dimineaţă la Petropolis, avertizând asupra unor ploilor abundente asupra acestui oraş cu 300.000 de locuitori.

Peste 500 de pompieri, ajutaţi de elicoptere, excavatoare şi de câini antrenaţi au fost mobilizaţi pentru a descoperi persoanele dispărute, însă speranţa de a găsi supravieţuitori scade de la o zi la alta.

Foto: (c) Antonio Lacerda / EPA


La Alto da Serra, peste 80 de case au fost acoperite de noroi după o alunecare de teren. Primăria oraşului a anunţat că a reuşit să degajeze peste 140 de maşini răsturnate sau luate de ape.


Marţi, în localitatea Petropolis, fostă reşedinţă imperială, volumul precipitaţiilor căzute într-o singură zi l-a depăşit pe cel înregistrat de-a lungul unei întregi luni februarie.

Vara australă a fost foarte bogată în precipitaţii în Brazilia, cu ploi diluviene care au provocat zeci de morţi în statele Bahia (nord-vest), Minas Gerais şi Sao Paulo (sud-est).

Foto: (c) Antonio Lacerda / EPA


Potrivit experţilor, volumul mare de precipitaţii are drept cauză schimbările climatice şi încălzirea globală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”