Inter a învins AC Milan în prima manșă a semifinalei Ligii Campionilor

Inter a învins AC Milan în prima manșă a semifinalei Ligii Campionilor

Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 2:0 în favoarea negru-albaștrilor.

Duel între mijlocașii Henrikh Mkhitaryan (Inter) și Brahim Diaz (AC Milan). Foto: EPA-EFE

Inter a învins AC Milan cu 2-0 în prima manșă a semifinalei Ligii Campionilor. Întâlnirea a avut loc miercuri.

Edin Dzeko (minutul 8) și Henrikh Mkhitaryan (minutul 11) au marcat golurile victoriei.

Nerazzurri au avut un început formidabil de meci, cu două goluri în primul sfert de oră şi alte ocazii mari ratate în faţa unei formaţii în degringoladă. Inter a fost aproape de golul al treilea, dar turcul Hakan Calhanoglu (ex-AC Milan) a şutat în bară de la circa 25 de metri (16), faza a continuat iar şutul lui Mhitarian a fost apărat de Maignan.

AC Milan a trecut prin noi emoţii şi în min. 31, când arbitrul a dictat penalty pentru Inter, la un duel între Kjaer şi Lautaro Martinez, însă a revenit asupra deciziei după vizionarea reluărilor video.

Rossoneri au reuşit să echilibreze disputa în finalul primei reprize şi au început partea secundă destul de avântat, însă Brahim Diaz a şutat periculos, însă pe lângă poartă (49), iar coechipierul său Junior Messias (51) a ratat o ocazie şi mai mare. Singurul şut expediat de AC Milan pe spaţiul porţii camerunezului în acest meci venind abia în min. 90+2.

„Inter” și „Milan” joacă meciurile de acasă pe același stadion – „San Siro”. În prima întâlnire, Milan a fost gazda oficială a terenului, manșa secundă urmând să aibă loc pe 16 mai. În finală, câștigătoarea confruntării dintre cluburile din Milano va juca cu echipa învingătoare dintre formația spaniolă Real Madrid și cea engleză Manchester City (prima lor întâlnire, din această manșă, de la Madrid s-a încheiat cu scorul de 1:1).

Acesta a fost al 236-lea derby milanez din istorie şi al cincilea din Champions League. AC Milan a pierdut pentru prima oară cu Inter în Liga Campionilor, după două egaluri (şi calificare) în semifinalele din 2003 şi două victorii în sferturile din 2005. Însă, Milan a pierdut toate cele trei dueluri cu rivala din 2023, după 0-1 cu în Serie A şi 0-3 în Supercupa Italiei.

Milan și Inter s-au întâlnit pentru a treia oară în semifinalele Ligii Campionilor; în 2003 echipele au remizat de două ori (0:0 și 1:1) și datorită golului oaspeților, Milan a ajuns în finală; în 2005, echipele au jucat în sferturile de finală, Milan a câștigat prima manșă (2:0), manșa secundă a fost întreruptă din cauza comportamentului fanilor, Inter a primit o înfrângere de forfeit cu scorul de 0:3.

Milan a câștigat Liga Campionilor de șapte ori, cel mai recent în 2007. Inter a câștigat trofeul de trei

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu