Interceptări/Soldaţii ruşi se plâng de echipamente defecte şi că nu au răgaz să doarmă din cauza tirurilor ucrainene

Interceptări/Soldaţii ruşi se plâng de echipamente defecte şi că nu au răgaz să doarmă din cauza tirurilor ucrainene

Un invadator, probabil un soldat, se plânge într-o interceptare că s-a aflat sub focul intens al artileriei Forţelor Armate Ucrainene în cursul nopţii şi că sunt prea puţini soldaţi.

„Avem doar trei oameni la datorie întreaga zi”, spune unul dintre ei.

„Abia dacă avem vreme să dormim. Dacă măcar ne-am putea împărţi – unii ar sta aici iar alţii acolo. Aşa cum stau lucrurile acum, ăştia trei stau de pază noaptea şi patru sunt dincolo. Dimineaţa, cum am ieşit, au început să tragă asupra noastră cu sisteme automate de grenade. Iniţial, au lovit în câmp şi apoi au venit din ce în ce mai aproape. Nişte vehicule de tranzit treceau pe aici. Nu ne-au lovit doar pe noi, ci şi pe altcineva de acolo”, a adăugat acesta.

Un alt interlocutor a replicat că şi o unitate de tancuri din apropierea grupului său s-a aflat sub foc.

„Unu 200, unu 300”, a intervenit un altul în conversaţie, referindu-se la codurile militare ruseşti pentru morţi şi răniţi.

„Au lovit noaptea. A sosit un grup de recunoaştere şi sabotaj. Ne-au arătat totul. Şi ne-au spus totul. Nu mai există nimic cu care să merite să plecăm. Doar rebuturi. Fie echipamentul porneşte, dar nu trage, fie trage dar nu porneşte”.

Armata ucraineană a publicat numeroase interceptări care au surprins moralul în scădere al trupelor ruse din cauza lipsei proviziilor, a demoralizării produse de un război pe care nu-l înţeleg sau sentimentului că merg la moarte sigură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”