Interdicție de intrare în Republica Moldova pentru mai mulți străini, între care sportivi din Muntenegru

Interdicție de intrare în Republica Moldova pentru mai mulți străini, între care sportivi din Muntenegru

Un grup de boxeri din Muntenegru nu a fost lăsat să intre pe teritoriul Republicii Moldova de polițiștii de frontieră pentru că ,,nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei”, decizie luată la câteva zile după anunțul privind o posibilă lovitură de stat pregătită de Kremlin.

Un grup de sportivi din Muntenegru nu a fost lăsat să intre în Rep. Moldova. FOTO: Facebook.com

,,Pe Aeroportul Internațional Chișinău, echipei noastre i-a fost interzis să intre în Republica Moldova de polițiștii de frontieră, fără să primească explicații. După mai multe ore de așteptare, boxerilor noștri le-au fost luate documentele și li s-a solicitat să se întoarcă cu primul avion, care decolează mâine, la 9:20, cu destinația Istanbul, apoi vor urca, la 19:40, în altă aeronavă cu destinația Podgorica. Din păcate, participarea boxerilor noștri la turneul internațional s-a încheiat înainte de a fi început”, au menționat sportivii pe pagina de Facebook a clubului din care fac parte.

De aproape un an, cetățenii străini trec un control special

Solicitată de ,,Adevărul”, reprezentanta Serviciului de presă a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Raisa Novițchi, a evitat să ofere mai multe informații cu privire la acest caz, dar a precizat că și alți cetățeni străini au fost nevoiți să facă cale întoarsă în ultimele 24 de ore. A refuzat să spună din ce țări proveneau aceștia, dar și motivele exacte pentru care au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

,,Poliția de Frontieră precizează că în ultimele 24 de ore mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Totodată, amintim că după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în țară toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”, a menționat Raisa Novițchi.

Anterior, mai mulți diversioniștii sârbi ar fi planificat să vină la Chișinău sub pretextul susținerii echipei favorite în cadrul unui meci de fotbal între FC Sheriff Tiraspol - FK Partizan Belgrad, planurile lor fiind zădărnicite de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău.

Informația a fost făcută publică de parlamentarul Andrian Cheptonar, după ce președinta Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova, în care vor fi implicate ,,grupări criminale, precum formațiunea Șor și toate derivatele ei”, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Serbia sau Belarus.

,,Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat președinta.

Chiar dacă au lansat amenințări la adresa Chișinăului, reprezentanții Kremlinului neagă că ar pregăti o lovitură de stat în țara vecină și acuză partea ucraineană că a lansat aceste versiuni pentru a atrage Chișinăul într-o confruntare cu Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

2 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

3 Andrei Caramitru șterge pe jos cu Nicușor Dan

4 Un fascinant material despre istoria Pământului... Ce s-ar fi întâmplat acum 591 de milioane de ani...

5 VIDEO Da, e Simion încolțit de ghinion...