Interesant, „aeronava Apocalipsei” a fost trimisă în Europa...

Interesant, „aeronava Apocalipsei” a fost trimisă în Europa...

O aeronavă E-6B Mercury, care îndeplinește funcțiile unui punct de comandă aerian al Marinei SUA, a aterizat în Islanda marți, 28 februarie, a anunțat pe Twitter Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA (USEUCOM).

„O aeronavă E-6B Mercury a Marinei SUA, aparținând Comandamentului Strategic al US Wing One, a sosit recent în Islanda, în timp ce efectua operațiuni în zona de responsabilitate a USEUCOM. Echipajul s-a întalnit cu ambasadorul SUA în Islanda, Carrin Patman, și cu alți diplomați și lideri militari”, se menționează în mesaj.

E-6B Mercury este aeronava militară americană de control strategic și de comunicații, precum și un punct de comandă al US Navy. Este numit și „avionul Apocalipsei”.

Avionul este folosit pentru comunicarea cu submarinele nucleare cu scop strategic care servesc ca purtătoare de rachete balistice intercontinentale. Acestea sunt submarinele din clasa Ohio. Fiecare submarin poate avea la bord până la 24 de rachete Trident II D5, capabile să transporte focoase nucleare.

Echipat cu o tehnologie specială, prin care ar putea rezista impulsurilor electromagnetice ale unei bombe nucleare, E-6B Mercury este o variantă militară a unui Boeing 707, este capabil să zboare la o altitudine de până la 12,8 km, iar raza sa de acțiune practică este de 11.760 km.

Aeronava e mai rapidă decât o explozie nucleară şi poate rezista unei ploi de asteroizi, scria CNN. În cazul unui scenariu apocaliptic, E-6B are rolul de a-i ține în siguranţă pe preşedintele american, pe secretarul Apărării, dar şi pe alţi oficiali guvernamentali importanţi.

Cu un echipaj mic, centrul de comandă din avion poate funcţiona din aer ca unul de la sol.

Avionul poate fi realimentat şi poate rămâne în aer timp de două zile. În plus, poate comunica cu submarinele şi transmite ordine sau mesaje fără a ateriza.

Potrivit informațiilor pe care ofițeri ai armatei nord americane le-au oferit jurnaliștilor de la CNN, acest avion are suficientă tehnică la bord încât președintele Statelor Unite ar putea declanșa un atac nuclear de pe locul în care se află în timpul zborului.

„Dacă toate persoanele din centrele de comandă de la sol sunt moarte, putem declanșa un atac nuclear noi de la bord”, a dezvăluit un militar american.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro