Interesante amănunte/Alina Mungiu Pippidi ne-a cadorisit cu „experimentul” George Simion?

Interesante amănunte/Alina Mungiu Pippidi ne-a cadorisit cu „experimentul” George Simion?

Este aproape inexplicabil modul în care mass media românească l-a legendat atât de spectaculos pe George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), scrie strictsecret.ro .

Dintr-un ultras al stadioanelor de fotbal și un activist stradal provocator, promotorul unei lupte imaginare pentru unirea neîmplinită a Basarabiei cu România a ajuns în câțiva ani idolul salvator al unui segment de populație nemulțumit de orice. Cum motivele de nemulțumire ale românilor frustrați sunt multiple, electoratul său eterogen a devenit din ce în ce mai numeros. Apogeul a fost atins de „lupta“ cu pandemia covidiană – antimască și apoi antivaccin – care a și asigurat intrarea A.U.R. în Parlamentul României. Așa a ajuns Simion să fure mesajul antisistem cu care s-a propulsat U.S.R.-ul diabolizat de presă până la extincție.

Însă impostorul ajuns deputat a omis să treacă în C.V.-ul oficial de la Camera Deputaților activitatea sa pro-soroșistă din anii 2014-2019 în cadrul Alianței pentru o Românie Curată.

George Simion coleg de Alianță cu „soroșistul Nicușor Dan

Da, „naționalistul“ George Simion stătea la masă alături de cel pe care presa românească l-a catalogat doar ca „soroșistul“ Nicușor Dan. Da, între anii 2014-2019, „ortodoxul“ George Simion era în asentimentul ideilor anticreștine promovate public de Alina Mungiu Pippidi în piesa acesteia de pornografie religioasă intitulată „Evangheliștii“.

În decembrie 2021, același George Simion aflat pe holurile Parlamentului României îl hărțuia în mod teribilist cu telefonul mobil setat on-line pe facebook, pe fostul său coleg de Alianță „soroșistă“ – Nicușor Dan.

Alianța pentru o Românie Curată a fost moșită de combinatoarea politică Alina Mungiu Pippidi. În septembrie 2019, ucenicul acesteia moșea o altă Alianță – pentru Unirea Românilor.

O fotografie din noiembrie 2015 îl prezintă pe adevăratul George Simion. Există probe certe că holteiul unionist, transformat peste noapte în „familist“, „ortodox“ și „suveranist“, a fost membru activ al Alianței pentru o Românie Curată (A.R.C.). Acesta a fost prezent la evenimentul public denumit „Revoluție online“ la care Alina Mungiu Pippidi anunța că A.R.C. a lansat „Piața Universității Virtuală“ – „un laborator pentru a crea o clasă politică alternativă“.

Pippidi oferea spațiul virtual al României Curate – „un laborator pentru a crea o clasă politică alternativă“ – iar tinerii prezenți la lansare erau „noua generație“ a politicii românești. Dovada AICI .

Ca sa nu existe discutii, am salvat si pe site-ul Strict Secret fotografia aferenta linkului http://www.romaniacurata.ro/wp-content/uploads/2015/11/41.jpg

Acțiunile în stradă ale A.U.R. prognozate de Pippidi din anul 2015

George Simion explica recent că acțiunile sale din stradă au menirea de „a pune presiune“ pe politicieni. Dar Simion nu a dezvăluit sursa ideilor sale, considerate de unii geniale.

„Alina Mungiu-Pippidi a explicat că, pe lângă platforma creată, vor fi acţiuni şi în stradă, cu condiţia să reuşească, cu ajutorul oamenilor, să se transmită un mesaj puternic“.

Instrucțiunile lui Pippidi au fost respectate întocmai de U.S.R. și apoi de A.U.R. care au ajuns partide parlamentare.

Din acel moment, acțiunile de stradă s-au amplificat, iar Mișcarea #rezist a fost instrumentată de organizațiile celor prezenți la acea masă revoluționară a României Curate.

Mai întâi au fost inițiate acțiunile de stradă împotriva proiectului Roșia Montană. Să nu uităm că presa a dezvăluit interesele lui George Soros în susținerea proiectului Salvați Roșia Montană împotriva acționarilor de la Gabriel Resource (vezi AICI ).

Iar George Simion și-a făcut un titlu de glorie din participarea la protestele de susținere a Roșiei Montane.

Apoi au fost manifestațiile în urma tragediei de la Colectiv, din 30 octombrie 2015. Alina Mungiu Pippidi și-a lansat proiectul „Piața Universității Virtuală“ la nici două săptămâni, pe 12 noiembrie 2015.

Profitând de drama de la Colectiv, reziștii au început să preia noile teme date acoperind și agenda manifestațiilor pro LGBT dar și lupta cu celebra Ordonanță 13.

Site-ul România Curată prezenta pe 12 noiembrie 2015 un articol cu imagini de la conferința de presă. Explicațiile privind participanții sunt prezentate în articolul cu pricina (vezi AICI ).

În fotografii, de la stânga la dreapta, apare echipa Alianței pentru o Românie Curată: Nicuşor Dan – preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, George Simion – preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Andreea Petruţ –activist civic România Curată, Dan Nechita – lider al Fundaţiei CAESAR, Alina Mungiu Pippidi – ideologul lui Soros, Mihai Dragoş – preşedintele Consiliului Tineretului din România și Alexandru Bajdechi – lider al studenţilor.

George Simion nu se afla întâmplător la acea conferință de presă, ci era un membru veteran al României Curate. Am descoperit o fotografie de prezentare a lui Simion postată pe același site încă din data de 17 septembrie 2014.

Fotografia este însoțită de mai multe căsuțe de acces on line pentru depunerea de donații în conturile Societății Academice din România (S.A.R.) și ale Alianței pentru o Românie Curată (A.R.C.) (cf. ).

Relația cu Alianța pentru o Românie Curată era încă activă în martie 2019 când România Curată îi făcea reclamă lui George Simion care cerea sprijinul pentru completarea numărului de semnături pentru candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare:

„Independentul George Simion mai are nevoie de 25.000 de semnături pentru a candida la europarlamentare!“.

Articolul conține un tutorial HTML care te duce la pagina oficială georgesimion.ro

A.U.R. a câștigat alegerile cu ajutorul Facebook, după indicațiile profesoarei Pippidi

Potrivit afirmațiilor din cadrul conferinţei din noiembrie 2015, Alina Mungiu-Pippidi recomanda că mobilizarea pe Facebook este utilă până într-un punct.

„Facebook-ul este genial, ne-a ajutat să ne mobilizăm, dar mişcările de pe Facebook nu sunt de un succes global deoarece rămân acolo, în online, pentru că tot timpul au avut oroare de lideri. Noi încercăm să facem pasul mai departe şi să ajutăm grupul de oameni care gândesc la fel să se adune la un loc, în care ARC este doar un facilitator“, subliniază cadrul universitar intr-un articol pe site-ul Adevarul.

Mobilizarea pe Facebook combinată cu acțiunile în stradă, cu sprijinul nemijlocit al unor „lideri“ recrutați de Alina Mungiu Pippidi, a fost cheia succesului viitoarelor partide antisistem apărute pe scena politică românească: U.S.R. și A.U.R. Mass media a relatat despre modul în care A.U.R. a obținut victoria neașteptată cu ajutorul platformei de socializare Facebook.

Cine erau colegii lui Simion care salvau România lui Pippidi?

O adunătură eterogenă de salvatori ai Bucureștiului – viitorii salvatori ai României, unioniști ratați, activiști soroșiști – salvatori ai Roșia Montană și membri ai misterioasei Fundații CAESAR se adunau aparent întâmplător la o masă. După câteva luni de la lansarea din noiembrie 2015, noile figuri politice au trecut la aplicarea acțiunilor concrete preconizate de Pippidi.

Simion îl avea în dreapta sa pe Nicușor Dan, fondatorul Asociației Salvați Bucureștiul care în anul 2016 a devenit partid și apoi s-a metamorfozat în Uniunea Salvați România – U.S.R. De la Salvați Roșia Montană s-a ajuns la Salvați România și apoi la Unirea Românilor!

Același George Simion, membru al Alianței pentru o Românie Curată, stătea la masă cu Dan Nechita, co-fondator și CEO al Fundației CAESAR, care în anul 2016 avea să devină consilierul premierului Dacian Cioloș.

Un alt coleg de alianță pippidistă al lui George Simion, Mihai Dragoș a ajuns vicepreședinte din partea societății civile în cadrul Consiliului Economic și Social.

În stânga lui George Simion se afla activista Andreea Petruț. Ea s-a prezentat ca organizatoare a protestelor privind Roșia Montană, a participat la protestele #rezist, a fost lector la școala de jurnalism civic, activist civic România Curată și candidata partidului DEMOS la alegerile europarlamentare din anul 2019.

Printre candidații DEMOS se aflau și Andreea Iorga Curpăn, membră a Fundației CAESAR și lectorul de științe politice de la S.N.S.P.A., Claudiu Crăciun.

Amândoi au fost prezenți la acțiunile de stradă de susținere a drepturilor LGBT. Claudiu Crăciun și-a început activitatea stradală în ianuarie 2012 și a participat apoi la toate protestele importante desfășurate în România: de la cele împotriva lui Traian Băsescu, la cele privind Roșia Montană, apoi gazele de șist de la Pungești, drama de la Colectiv, culminând cu #rezist.

Claudiu Crăciun s-a declarat un activist anti-sistem .

„Interzisul“ George Simion susținut de membri ai Fundației CAESAR și de România Curată a lui Pippidi

Despre acțiunile prounioniste ale lui George Simion ar fi multe de discutat. Să reținem doar faptul că ele nu au adus nici un rezultat concret în privința unirii Basarabiei cu România. Mulți unioniști români din Republica Moldova au criticat modul „agresiv“ de acțiune al lui George Simion care ar fi făcut mai mult rău decât bine acțiunilor unioniste. Calea diplomatică și dialogul sunt mult mai productive decât huiduitul pe străzi.

În februarie 2016, George Simion a primit interdicția de a mai intra pe teritoriul Republicii Moldova. Colegii de la Alianța pentru o Românie Curată i-au sărit în ajutor.

„Și eu sunt George Simion! Protest – Scrisoare deschisă împotriva noii interdicții date lui George Simion de autoritățile din Republica Moldova“ era un articol publicat pe România Curată a lui Pippidi.

Scrisoarea era semnată de 15 personalități ale vieții publice și politice din România și Republica Moldova.

Printre semnatari se aflau Petrișor Peiu – fost consilier al premierilor Radu Vasile și Adrian Năstase, nominalizat recent de George Simion ca viitor ministru al guvernului său, Ninel Peia – deputat PSD ajuns președintele Partidului Neamul Românesc, care a dezvăluit recent o presupusă orientare homosexuală a lui Simion și Teodor Mărieș –președintele Asociației 21 Decembrie, care l-a susținut pe Simion și la candidatura la europarlamentare dar îi critica acțiunile din stradă din decembrie 2021.

Tot printre cei 15 susținători ai lui Simion se mai aflau și Simona Popescu de la Societatea Academică din România, dar și Dragoș Preda de la Fundația CAESAR.

Președinta Societății Academice din România este nimeni alta decât Alina Mungiu Pippidi.

Dragoș Preda se prezintă ca antreprenor civic și vicepreședinte P.N.L. sector 1 București. A fost secretar de stat pentru Comunicații în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (ianuarie 2020 – aprilie 2021). A fost numit fără concurs în funcția de director general al Societății Naționale de Radiocomunicații (RADIOCOM).

Conform comisarul.ro care a prezentat încrengăturile Fundației CAESAR, Dragoș Preda a activat în cadrul asociației Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) înființată în ianuarie 2009 și susținută masiv de Ministerul Afacerilor Externe. Surpriza vine din faptul că acest Dragoș Preda, susținătorul interzisului George Simion, este fiul lui Dumitru Preda, angajat în M.A.E. din anul 1997. În anii 2008-2009 tatăl lui Dragoș Preda era Director al Direcției Originarii din România din cadrul M.A.E.

Direcția Originarii din România se ocupa cumva și de românii din Basarabia, unde activa George Simion?

Despre Fundația CAESAR aflăm dintr-un articol publicat în 29 ianuarie 2016 și intitulat în mod sugestiv „Sistemul și-a făcut partid! La vremuri noi, copiii lor“.

„Sistemul lansează partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor. Fondatorul este Sebastian Burduja, președintele Fundației CAESAR și fost lider al Ligii Studenților Români din Străinătate, lansată în 2009 în prezența lui Ghiță, Voiculescu și Gâdea.

Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor – PACT – este fondat de Sebastian Burduja, cel care în 2009 a fondat Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), iar in 2011 a înființat fundația CAESAR – Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români. El este fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepreședinte Bancorex.

În urmă cu un an, pe 4 februarie 2015, Ministrul de Externe de atunci Bogdan Aurescu a semnat două documente prin care este consolidată cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Externe și două dintre cele mai active organizații de tineri cu filiale peste hotare, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), după cum anunța un comunicat de presă al M.A.E.

Printre membrii înscriși în această fundație (CAESAR) se numără, pe lângă Bogdan Aurescu, și Mark Gitenstein (fostul ambasador SUA), Raed Arafat sau Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal.

Printre membrii L.S.R.S. se numără și Daniel Farmache (fiul lui Stere Farmache, fost preşedinte la BVB şi Alpha Bank), Dragoș Preda (fiul lui Dumitru Preda, Director al Direcției Originarii din România din MAE).

Unul dintre sponsorii unor evenimente organizate de L.S.R.S. este grupul rus de firme VIMETCO-ALRO , controlat de miliardarul rus Vitali Matsitski, cel care controleaza si alte afaceri din energie in Romania.

Menționăm doar faptul că Sebastian Burduja a ajuns și el în 2020, în sfârșit, deputat PNL și este vicepreședinte al PNL și președintele PNL al filialei sector 1 București. Vicepreședintele său la sectorul I este chiar susținătorul interzisului Simion, Dragoș Preda.

„Am sunat vreo două-trei persoane să-i dea atenţie lui George Simion“

Combinatoarea politică recunoaște în anul 2020 că George Simion, alături de ceilalți tineri promițători din Alianța pentru o Românie Curată, era „un băiat cu talent care dorea să intre în politică“. Respins de toate partidele parlamentare de la acea vreme, Simion a devenit, asemenea multor useriști de-ai lui Nicușor Dan, un opozant al politicienilor români care, ce să vezi, a devenit la rândul său … un politician. Strugurii sunt acri doar când jinduiești la ei, nu și atunci când te înfrupți copios din dulceața lor.

Puțină lume cunoaște faptul că euroscepticul și suveranistul reprezentant al susținătorilor Roexit, George Simion a candidat la alegerile din anul 2019 pentru un post de europarlamentar. Atunci era bună Uniunea Europeană care acum a devenit ne-bună?

În realitate, pragmaticul George Simion era exasperat să intre într-un partid parlamentar din România. A bătut la toate porțile, inclusiv la P.M.P.-ul lui Traian Băsescu.

În data de 10 decembrie 2020 Alina Mungiu Pippidi își recunoștea rolul activ în lansarea noului om politic George Simion, căruia i-a făcut și o caracterizare excepțională:

„Eu pe George Simion îl cunosc, pentru că face parte din mulţii tineri care s-au ridicat chiar înainte de Colectiv şi care voiau să intre în politică. George trebuie spus că e un băiat de talent. Este un om care are talent la comunicare şi care a încercat mai multe partide tradiţionale cu agenda asta cu Basarabia. Ele nu l-au primit; eu trebuie să mărturisesc că am sunat vreo două-trei persoane să-i dea atenţie lui George Simion. Sunt ani de zile de atunci.

El a reuşit să facă evenimente în care a atras atenţia asupra sa şi este cineva destul de redutabil în felul lui. Adică e un om care a ştiut să construiască“, a declarat Alina Mungiu-Pippidi, într-un interviu acordat DC News.

„Navalny, acest George Simion rus“

Pentru a fi siguri că nu este doar o întâmplare, Pippidi recidivează în promovarea propriei creații politice, comparându-l pe Alexei Navalnîi – unicul opozant al regimului Putin – cu ultrasul devenit naționalist ortodox, George Simion: „Navalny, acest George Simion rus“.

Admirația lui Pippidi este evidentă și pare mai mult o legitimare a „năvalnicului“ Simion, decât o comparare cu dizidentul rus Navalnîi.

Mai mult, Pippidi anticipează – oare de ce? – o posibilă victimizare a făcăturii sale politice, George Simion, nominalizându-l în contextul otrăvirii progresistului rus. O fi fost episodul cu cerneala pe față o astfel de tentativă anunțată și eșuată!

În 29 decembrie 2020, în articolul „Zece prognoze pentru 2021 “ de pe publicația on line România Curată, Alina Mungiu Pippidi afirma profetic:

„Reziliența extraordinară a acestor țări, care altfel dau și bîlbe istorice (vezi încercarea de otrăvire a lui Navalny, acest George Simion rus) vine din occidentalizarea spectaculoasă a elitei lor, formată în universități occidentale și care a copiat tot know howul, și stilul de viață – desigur, nu și valorile“ .

Remarcabil este faptul că Alina Mungiu Pippidi nu a avut nici o reacție negativă la adresa lui George „Talent“, deși ar fi avut foarte multe motive de critică din punctul de vedere al corectitudinii politice pe care o clamează de obicei.

Alina Mungiu-Pippidi, ideolog-șef al lui Soros în România și Cazul Colectiv cum a dat jos rețeau Soros Guvernul Ponta

Titra în anul 2018 pagina on line a României Libere, prezentând rezultatele unei analize documentate a Capital Research Center din SUA despre „caracatița multiplelor organizații patronate de George Soros“.

Jurnalistul Mihai Popescu relata și despre scandalul produs de Alina Mungiu Pippidi prin piesa de teatru „Evangheliștii“ jucată în anul 2005.

„Piesa care a produs cel mai mare scandal a fost «Evangheliștii», care a prezentat o variantă pornografică și balcanizată a Evangheliei.

Piesa prezenta un Apostol Pavel misogin, care dicta Evanghelia unui filosof și altor patru studenți, numiți Matei, Marcu, Luca și Ioan. La Cina Cea de Taină, Pavel își otrăvește studenții, iar când Iisus obiectează, Pavel îl omoară și pe el. După ce învie din morți, Iisus privește către una dintre iubitele lui, anunțând-o: «Astăzi vei fi cu mine în Rai».

După critici serioase din partea societății românești, Mungiu-Pippidi și-a dezvăluit adevăratele intenții din spatele scrierii piesei:

«Mă așteptam la o reacție violentă, dar aș fi preferat ca piesa mea să nu dezvăluie primitivismul societății noastre. Trăim într-o societate ipocrită, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu. Pe atunci eram cu toții comuniști. Acum suntem cu toții ortodocși. Creștinismul nostru de fațadă ascunde o înapoiere incredibilă», a declarat atunci Mungiu-Pippidi pentru Le Monde.

O intrebare in loc de concluzie:

Este George Simion un individ scăpat de sub controlul rețelei Soros sau acționează conform planului prestabilit de combinatoarea politică Alina Mungiu Pippidi?

SURSA: strictsecret.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”