Interfax: Un avion, aparținând probabil NATO, s-ar fi apropiat periculos de mult de o aeronavă de pasageri rusească

Interfax: Un avion, aparținând probabil NATO, s-ar fi apropiat periculos de mult de o aeronavă de pasageri rusească

O aeronavă cu pasageri rusească, care zbura de la Sahalin în Kurile (Extremul Orient rus), a fost nevoită să procedeze la o schimbare bruscă de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion străin, probabil militar, în noaptea de miercuri spre joi, relatează agenția de presă Interfax în pagina sa electronică, citând o sursă din domeniul apărării.

"Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecută și, urcând la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se îndrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta la aceeași altitudine un avion neidentificat, care nu răspundea la mesajele emise de la sol", a indicat sursa citată.

Potrivit acesteia, avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. "S-a decis ca aeronava de pasageri să coboare de urgență pentru a evita o apropiere periculoasă sau chiar o coliziune", susține interlocutorul Interfax.

Controlorii de trafic aerian, a mai spus el, au încercat în mod repetat să contacteze avionul neidentificat, dar echipajul acestuia nu a răspuns. A fost posibilă doar înregistrarea semnalului transponderului radar. Conform clasificării internaționale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agenția de presă rusă.

Agenția de presă Interfax nu a obținut o confirmare oficială a acestei informații, deși știrea sa este citată de numeroase canale media locale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

3 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”