Interfax: Un avion, aparținând probabil NATO, s-ar fi apropiat periculos de mult de o aeronavă de pasageri rusească

O aeronavă cu pasageri rusească, care zbura de la Sahalin în Kurile (Extremul Orient rus), a fost nevoită să procedeze la o schimbare bruscă de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion străin, probabil militar, în noaptea de miercuri spre joi, relatează agenția de presă Interfax în pagina sa electronică, citând o sursă din domeniul apărării.

"Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecută și, urcând la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se îndrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta la aceeași altitudine un avion neidentificat, care nu răspundea la mesajele emise de la sol", a indicat sursa citată.

Potrivit acesteia, avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. "S-a decis ca aeronava de pasageri să coboare de urgență pentru a evita o apropiere periculoasă sau chiar o coliziune", susține interlocutorul Interfax.

Controlorii de trafic aerian, a mai spus el, au încercat în mod repetat să contacteze avionul neidentificat, dar echipajul acestuia nu a răspuns. A fost posibilă doar înregistrarea semnalului transponderului radar. Conform clasificării internaționale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agenția de presă rusă.

Agenția de presă Interfax nu a obținut o confirmare oficială a acestei informații, deși știrea sa este citată de numeroase canale media locale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 STENOGRAME Au început jocurile de culise pentru șefia clanului Duduianu. Cum funcționează fabrica de făcut ban…