Interlopii Poraditu și Amar, membri ai clanului Duduianu, arestați într-un dosar cu mașini de lux închiriate cu acte false și dezmembrate

Interlopii Poraditu și Amar, membri ai clanului Duduianu, arestați într-un dosar cu mașini de lux închiriate cu acte false și dezmembrate

Nicolae Dumitrașcu, zis Amar, și Poraditu Alexandru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în dosarul mașinilor de lux închiriate cu acte false și dezmembrate, ulterior.

Doi dintre suspecți au fost arestați preventiv

Trei suspecți au fost reținuți și duși la audieri în urma unor percheziții, iar față de doi dintre ei s-a luat măsura arestului preventiv.

„La data 15 martie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere în judeţul Ilfov, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals", informează Biroul de presă al DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2022 - până în prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica fără drept, obţinând astfel un folos patrimonial injust, conform Agerpres.

Prejudiciul se ridică la 75.000 de euro

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi identificat pe internet anunţuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanţii societăţii de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziţie fotocopii ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere pe numele fals", au mai transmis polițiștii.

Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiţilor, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS şi erau demontate, apoi ar fi fost transportate şi valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza judeţelor Prahova, Buzău şi Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale