Interlopul care deținea Ferma Dacilor le-a declarat procurorilor că a ridicat pensiunea pe locul unui grajd, fără autorizație de construire

Interlopul care deținea Ferma Dacilor le-a declarat procurorilor că a ridicat pensiunea pe locul unui grajd, fără autorizație de construire

Cornel Dinicu, patronul real de la Ferma Dacilor, a declarat la audieri în fața procurorilor că ”autorizația de construire nu putea fi niciodată obținută din cauza sistemului greoi și a oamenilor de la Primărie și Consiliul Județean”, potrivit informațiilor G4Media. El a mai spus că a construit pensiunea, fără autorizație, în clădirea unde fusese un grajd.

El a dat declarații în dosarul deschis de procurorii prahoveni după ce pensiunea Ferma Dacilor a ars la finalul anului trecut, iar în incendiu au murit opt persoane cazate aici.

Dinicu se află în arest preventiv, ca urmare a unei hotărâri judecătorești.

Patronul pensiunii a declarat în fața procurorilor că a luat ”toate măsurile necesare pentru împiedicarea acestui dezastru”. El a spus că a început demersurile in vederea obținerii autorizațiilor ISU și toate celelalte autorizații de funcționare.

Dinicu le-a explicat că a luat decizia să construiască o pensiune după ce planul inițial de a deschide o fermă bio a fost dat peste cap după ce ”vulpile mi-au mâncat 1000 de păsări”.

”De când am deschis ferma, respectiv in anul 2011, am depus documente pentru autorizare electrica, autorizare ISU am solicitat târziu după ce a fost efectuat un control de către lucrătorii de la ISU in anul 2019. În ceea ce privește autorizația electrica, arat ca ne-am racordat la curent incă din momentul in care am săpat pentru ferma respectiv branșarea curentului electric pentru funcționare, branșarea fiind efectuată de către lucrătorii de la Electrica. Cu siguranță au existat un plan și o autorizație in acest sens pentru fermă, respectiv pompa de apa. Ulterior nu am mai obținut niciun fe! de alta autorizație, deși am cerut in repetate rânduri mărirea puterii”, a declarat Dinicu.

Procurorii îl acuză pe Dinicu că a permis funcționarea pensiunii fără nici un fel de autorizație.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?