Interlopul Cristian Baicu, zis Piedone, capturat de Interpol în Republica Dominicană

Interlopul Cristian Baicu, zis Piedone, capturat de Interpol în Republica Dominicană

Interlopul Cristian Baicu, zis Piedone, capturat de Interpol în Republica Dominicană.

Agenții de poliție, de pe lângă OCN-INTERPOL Santo Domingo, au arestat un cetățean italian care era fugar de justiție în țara sa sub acuzația de „amenințare, fraudă bancară sau financiară”, precum și un român care era căutat în țara sa pentru „spălare de bani, înaltă tehnologie, organizație, asociație sau grup infracțional”, relatează site-ul guvernamental al Poliției din Republica Dominicană.

Românul Cristian Baicu, care era căutat de membrii OCN-INTERPOL Santo Domingo, din 2019, iar de autoritățile judiciare ale țării sale din 2014, a fost reținut pe 10 martie, dar nu se oferă detalii despre circumstanțele capturării lui. Pe numele lui Baicu, 47 de ani, fusese emisă o notificarea roșie de căutare și captură internațională încă din 2016.

Poliția română în depistase în 2019 în Republica Dominicană și există o solicitare de prindere prin intermediul unui mandat de arestare, în scopul extrădării. În aprilie 2014, Piedone a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la patru ani de închisoare într-un dosar de fraude cu carduri de credit, alături de alți zece inculpați.

Baicu a fost arestat preventiv în august 2011 și a fost eliberat din arest în septembrie 2012, printr-o hotărâre a Curții Supreme, instanță care i-a interzis să părăsească țara.

Ulterior, în februarie 2014, Curtea de Apel Craiova a constatat încetarea măsurii dispuse de judecătorii de la Curtea Supremă și a respins solicitarea procurorilor DIICOT de punere sub control judiciar a inculpatului. După două luni, pe 11 aprilie 2014, Cristian Baicu a fost condamnat definitiv, însă nu a fost găsit de oamenii legii pentru a fi încarcerat. Asta pentru că, între timp, plecase din țară, scria în 2016 Gazeta de Sud.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro