Internetul a explodat de teorii ale conspirației! Cum a ars cadavrul Alexandrei: Dincă a amestecat vaselină cu carbid obținând temperaturi superioare pentru a arde oasele

Internetul a explodat de teorii ale conspirației! Cum a ars cadavrul Alexandrei: Dincă a amestecat vaselină cu carbid obținând temperaturi superioare pentru a arde oasele

Internetul a explodat de teorii ale conspirației! Cum a ars cadavrul Alexandrei: Dincă a amestecat vaselină cu carbid obținând temperaturi superioare pentru a arde oasele/DIICOT are doi martori care confirmă fumul și mirosul.
 
Noi detalii apar din ancheta DIICOT privind uciderea Alexandrei Măceșeanu. Gheorghe Dincă ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o și s-ar fi întors din oraș unde i-a aruncat telefonul și cartela, au declarat pentru  G4Media.ro surse din anchetă. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară. După ce ar fi ars țesuturile, Dincă ar fi pus vaselină pe oase ca să ardă mai repede.

Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a amestecat vaselina cu pastile de carbid pentru a arde oasele în arzătorul improvizat într-un butoi din curte, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei.

Din acest amestec de vaselină și carbid, specialiștii consultați de G4Media.ro susțin că a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1000 de grade.

Țesuturile și oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creștere. La persoanele în creștere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permită arderea mai ușoară și într-un timp mai scurt.

Dacă a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat, au mai explicat experții pentru  G4Media.ro .

Potrivit mărturiei lui Dincă, coroborate cu probele găsite la fața locului, anchetatorii cred că acesta ar fi pus lemne sub pirostriile deasupra cărora a pus un butoi având în partea de jos un grilaj, iar în partea de sus fără capac. Ar fi pus corpul fetei pe grilajul din butoi. Acolo, Dincă obișnuia să topească aluminiu.

Așa ar fi obținut o temperatură în arzător în jur de 1000 de grade Celsius. Oasele și dinții nu ar fi ars în totalitate întrucât ar fi fost nevoie de o temperatură de 1500 de grade Celsius. La fel, inelele și fragmentele de lănțișor găsite în cenușă nu s-ar fi topit decât la o temperatură mai mare de 1000 de grade.

Surse oficiale din cadrul DIICOT susțin că anchetatorii au 2 martori, doi vecini, care spun că au văzut fum și au simțit un miros neobișnuit din curtea lui Dincă.

Ce spun chimiștii. Claudiu Fleacă, inginer chimist la Institutul de la Măgurele, a explicat pentru G4media.ro că este plauzibil ca suspectul să fi folosit vaselină pentru arderea oaselor.

”Grăsimile ard foarte bine. Putea să pună și carbid, însă în combinație cu apa. Și depinde foarte mult de aeraj, de oxigen.

În condiții optime, carbidul cu apă propagă acetilena și se poate obține o temperatură de 3000 de grade. Dar mă îndoiesc că, în acele condiții, a obținut o astfel de temperatură.

Plus că exista riscul să explodeze. Dacă, într-adevăr, a folosit carbid, deși nu am mai auzit de o astfel de combinație de carbid cu vaselină până acum, putea să pună puțină apă ca să ardă, să nu explodeze sau să bubuie. Pentru că presupun că nu voia să facă zgomot.

Oasele au o parte organică, proteină, colagen. Aceasta arde, se descompune. Partea anorganică conține hidroxiapatită, care se fragmentează și rămâne un fosfat de calciu deshidratat. Nu mai e aceiași compoziție ca osul original, s-a dus partea organică și apa de cristalizare pentru că hidroxiapatita are apă în structura ei.

Fosfatul de calciu se topește la 1400 de grade ca să nu rămână resturi, dar înțeleg că au rămas, deci înseamnă că nu a obținut acea temperatură. Ca să dispară de tot trebuia să folosească acid”, a explicat chimistul Claudiu Fleacă.

Context. Internetul abundă de acuzații și teorii ale conspirației potrivit cărora Dincă nu ar fi putut arde cadavrul fetei într-un timp scurt, ziua în amiaza mare, fără să se alerteze vecinii. Procurorii ar încerca să mușamalizeze, prin această versiune, răpirea și scoaterea din țară a Alexandrei, în scopul exploatării sexuale.

Teoriile au fost alimentate și de tot felul de specialiști care și-au dat cu părerea la televiziuni, cum ar fi fostul director al Crematoriului Vitan Bârzești, Gheorghe Ionel.

Acesta a declarat pe 30 iulie la Antena 3 că este exclus ca Gheorghe Dincă să fi ars trupul Alexandrei în butoiul din curte.

„100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. Se face o incinerare doar când se ajunge la temperatură de 1.400 de grade. Poate să toarne ce vrea el, nu se poate obține o asemenea temperatură. În crematoriu se obținea temperatura după circa o oră de mers a arzătorului în gol și abia se ajungea la 1.200 de grade. Exclus așa ceva, iar arzătorul era imens cu un diametru de aproape un metru. Nu, exclus așa ceva. Nu pot să cred. Acel nemernic, părerea mea personală, trage de timp. Eu cred că este în viață fetița și el trage de timp să acopere niște urme și să dea posibilitatea altor complici să o scoată din țară. Părerea mea. Se putea incinera în butoi eventual doar părul și pielea”, a declarat Ionel Gheorghe marți seară, la Antena 3.

Expertiza ADN l-a contrazis însă pe fostul șef al Crematoriului Vitan și a indicat că fragmentele osoase și dinții din butoi au ADN-ul Alexandrei Măceșeanu.

A doua zi, pe 31 iulie, Gheorghe Ionel, a continuat seria opiniilor, la B1 TV. El a spus că nu crede că Alexandra ar fi fost incendiată după crimă.

„Dacă acel individ ar fi dat foc în acel butoi la cadavrul Alexandrei, acesta ar fi explodat. Și asta pentru că nu era eviscerat, îmbălsămat… Faceți dumneavoastră un experiment cu un porc și o să vedeți ce se întâmplă”, a declarat Gheorghe Ionel.

Fostul director a mai spus că, la Crematoriul Vitan-Bârzești, fumul rezultat din incinerarea cadavrelor era evacuat la o distanță mare de sol. Chiar și așa, erau reclamații de la oameni că există un miros neplăcut.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea