Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Interpol a sesizat ÎCCJ în legătură cu extrădarea lui Sebastian Ghiță

Interpol a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție în data de 15 aprilie cu privire la procedura de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță.

Sursa foto: www.interpol.int

Potrivit Biroului de presă al ÎCCJ, sesizarea a fost făcută în baza Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională.

Procedura în acest caz este confidențială.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia după aproape patru luni de la dispariție, timp în care instanțele din România, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție și Tribunalul Prahova, au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele lui.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că procedura de extrădare a lui Sebastian Ghiță este pregătită, însă sunt așteptate deciziile instanțelor de judecată.

"Ne aflăm în acest moment în situația în care așteptăm de la instanțele de judecată încheierile de verificare a temeiniciei legalității declanșării procedurii de extrădare. În momentul în care primim de la instanțele de judecată respectivele încheieri, respectivele hotărâri, declanșăm procedura de extrădare, adică cererea. Ministerul Justiției are deja pregătită acea procedură, cerere, așteptăm încheierile de la instanțele de judecată și imediat, imediat, în minutul următor, dăm drumul la procedură. Până atunci prevederile legale ne obligă să rămânem în așteptare, să așteptăm de la instanțele de judecată", a explicat Tudorel Toader.

Ministrul a precizat că Biroul Național Interpol a anunțat că Sebastian Ghiță a fost arestat pe o perioadă de 18 zile în Serbia.

"Biroul Național Interpol a informat instanțele din România, instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă, cu privire la reținerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghiță. Pe data de 17 aprilie, același Birou (...) a înștiințat instanțele din România, instanțele emitente ale mandatelor de arestare, cu privire la reținerea preventivă a lui Sebastian Ghiță pe o perioadă de 18 zile începând cu data de 14 aprilie. Potrivit legii, potrivit art. 66 din Legea 302, instanțele din România (...) trebuie să verifice în procedură de urgență îndeplinirea condițiilor legale pentru a solicita extrădarea", a arătat Tudorel Toader.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 Așa o fi?

5 Priviți! Dragnea-n pronunțare, Mazăre la răcoare, atmosferă de PRIVEGHI la Antena 3! Iar ați înfrânt, oligofre…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata