Interpolul anunță confiscarea unei cantități record de 25 de milioane de medicamente contrafăcute

Interpolul anunță confiscarea unei cantități record de 25 de milioane de medicamente contrafăcute

Interpolul a anunțat luni confiscarea unei cantități record de 25 de milioane de medicamente contrafăcute și interzise la nivel mondial și distribuite pe internet, cu o valoare de peste 51 de milioane de dolari (43 de milioane de euro), relatează AFP.

Printre medicamentele confiscate se numără suplimente alimentare, medicamente împotriva durerii, tratamente împotriva epilepsiei, împotriva disfuncțiilor erectile și produse nutriționale, a anunța organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție, cu sediul la Lyon (sud-estul Franței).

Operațiunea Pangea X a avut loc în 123 de țări, un număr record, în perioada 12-19 septembrie. În cadrul operațiunii au fost făcute peste patru sute de arestări, au fost închise 3.584 de site-uri de internet și au fost suspendate peste 3.000 de reclame pe internet pentru vânzarea de produse farmaceutice.

Potrivit Interpol, operațiunea Pangea X a vizat de asemenea vânzarea ilegală de echipamente medicale, precum implanturile dentare, prezervative, seringi și echipament chirurgical, conducând la confiscarea de materiale în valoare de 500.000 de dolari (420.000 euro).

Interpolul a menționat participarea pentru prima dată la această operațiune a multor țări africane.

'Vânzarea de produse farmaceutice contrafăcute reprezintă un subiect de îngrijorare din ce în ce mai mare la nivel mondial deoarece reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor care consideră că aceste medicamente sunt sigure', a afirmat Immanuel Sam, responsabil al biroului Interpol în Namibia.

Operațiunea Pangea a fost lansată în 2008 la care participau numai opt țări. Potrivit Interpol, Pangea X vizează sensibilizarea publicului cu privire la riscurile de cumpărare a medicamentelor de pe internet.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina