Interviuri la MJ/ Camelia Grecu: Este necesară o redistribuire a procurorilor între cele două secţii de la DNA

Interviuri la MJ/ Camelia Grecu: Este necesară o redistribuire a procurorilor între cele două secţii de la DNA

Procurorul Camelia Elena Grecu a afirmat joi, la interviurile de la Ministerul Justiţiei pentru desemnarea şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că este necesară o redistribuire a procurorilor între cele două secţii de urmărire penală din structura centrală, existând un important deficit de personal la Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie.

"Situaţia celor două secţii de urmărire penală din structura centrală a intrat pe locul întâi între vulnerabilităţi şi necesită măsuri imediate de echilibrare a celor două secţii. În Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie activează acum în jur de şapte procurori, în Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate schema este de 27 de procurori, activează 25. Numărul ofiţerilor de poliţie este dezechilibrat, de asemenea (...). Dosarele (...) trebuie redistribuite, deci este necesară o măsură urgentă de redistribuire a procurorilor între cele două secţii", a spus Camelia Elena Grecu.

În opinia sa, fluctuaţia de personal, ocuparea prin delegare a funcţiilor de conducere, presiunile venite din exteriorul instituţiei şi comunicarea internă "preponderent descendentă şi formală" sunt alte vulnerabilităţi ale DNA.

Camelia Elena Grecu a identificat însă, în proiectul de management pe care l-a întocmit, şi o serie de "puncte tari" ale DNA.

"Punctele tari ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt în primul rând specializarea în combaterea infracţiunile de corupţie la nivel înalt (...), apoi organizarea sa instituţională, faptul că are poliţie judiciară proprie, că are compartiment care îi permite recuperarea produsului infracţiunii şi specialişti. Resursa umană, colectivele de procurori din DNA sunt, de asemenea, o forţă. Sunt procurori extrem de bine pregătiţi profesional, sunt procurori care îşi iubesc profesia, sunt pasionaţi, sunt dornici să se perfecţioneze profesional, care au o mare rezistenţă la stres, la presiunile externe", a susţinut candidata.

Cei cinci candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin, joi, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru şi Călin Nistor.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...