Interviuri la MJ/Marian Drilea-Marga (candidat la şefia PÎCCJ): Lupta anticorupţie trebuie să fie o prioritate

Interviuri la MJ/Marian Drilea-Marga (candidat la şefia PÎCCJ): Lupta anticorupţie trebuie să fie o prioritate

Procurorul Pompiliu-Marian Drilea-Marga, candidat la şefia Parchetului General, a afirmat, miercuri, că lupta anticorupţie va fi o prioritate a mandatului său dacă va fi numit procuror general.

"Pe componenta în ceea ce priveşte lupta anticorupţie, avem Strategia Naţională Anticorupţie pe perioada 2016-2020, în care toate bunele practici dezvoltate pe strategiile similare anterioare trebuie să rămână un obiectiv important axat pe direcţia de prevenire şi combatere. De altfel, acest lucru a fost şi în Raportul în cadrul MCV - lupta anticorupţie trebuie să fie o prioritate, pentru că, aşa cum am menţionat, reprezintă piatra de temelie pentru existenţa şi fundamentul unui stat de drept", a declarat acesta, la interviul susţinut pentru numirea şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, desfăşurat la Ministerul Justiţiei.Întrebat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cum va face o prioritate din lupta anticorupţie, Drilea-Marga a răspuns: "Mai întâi prin recâştigarea încrederii, pentru că este evident - sistemele care monitorizează modul în care se derulează actul de justiţie, sisteme independente din exteriorul ţării, constată că încă lupta împotriva corupţiei constituie o problemă şi că ea deocamdată nu se mai desfăşoară la acelaşi nivel de intensitate pentru că, pe de o parte, foarte mulţi procurori care au activat în cadrul acestei structuri s-au transferat, foarte mulţi procurori au devenit rezervaţi datorită experienţelor trăite prin analogie de colegii lor şi foarte multe dosare au fost preluate de altă structură. Prin urmare, şi datorită competenţelor care le-au mai rămas efectiv în cazurile pe care le instrumentează şi datorită modului în care s-a dus această campanie extrem de agresivă împotriva lor, lupta împotriva corupţiei înregistrează un moment de reflecţie. De aceea trebuie dinamizat din nou acest proces prin recâştigarea încrederii şi, evident, prin aplicarea aceloraşi principii: imparţialitate, legalitate, nimeni nu este mai presus de lege".

Ultimii patru dintre cei opt candidaţi care au îndeplinit condiţiile de participare la selecţia pentru numirea procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţin, miercuri, interviurile la Ministerul Justiţiei. Este vorba despre Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…