Interzis la închirieri de locuințe în blocurile cu bulină roșie

Interzis la închirieri de locuințe în blocurile cu bulină roșie

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care va fi interzisă închirierea locuințelor din blocurile cu risc seismic 1.

Autoritățile vor să interzică închirierea apartamentelor din blocurile cu risc seismic

„Instituirea acestor (măsuri - n.red.) se impune, ca o măsură de prevenție, cu atât mai mult, în contextul cutremurelor de peste 4 grade produse recent în România, în zona seismică Oltenia”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Între altele se interzice închirierea locuințelor din blocurile cu bulină roșie . „Se interzice închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI, până la recepția la terminarea lucrărilor de intervenții realizate în scopul creșterii nivelului de siguranță la acțiuni seismice a clădirii existente”, se arată în document.

Totodată, proiectul prevede și interzicerea evenimentelor cu multe persoane organizate în clădiri cu risc seismic ridicat. O „aglomerare de persoane” presupune „prezența simultană a cel puţin 50 de persoane într-o încăpere, fiecăreia dintre acestea revenindu-i o arie de pardoseală mai mică de 4 metri pătrați”. În fine, până la începutul anului viitor, primarii și conducătorii instituţiilor publice vor dispune evaluări vizuale, în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru construcțiile aflate în patrimoniu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...