Interzisă în India, aplicaţia chineză TikTok dezminte că ar fi transmis date ale utilizatorii indieni Chinei

Interzisă în India, aplicaţia chineză TikTok dezminte că ar fi transmis date ale utilizatorii indieni Chinei

Platforma TikTok, care figurează printre cele 59 de aplicaţii chineze interzise luni de către New Delhi în numele securităţii naţionale indiene, a negat marţi că ar fi comunicat date ale utilizatorilor indieni guvernului chinez, informează France Presse.

'TikTok continuă să respecte securitatea şi caracterul privat al datelor în conformitate cu legislaţia indiană şi nu a împărtăşit nicio informaţie despre utilizatorii noştri din India unor guverne străine, inclusiv guvernului chinez', a declarat filiala indiană a societăţii, proprietate a grupului chinez ByteDance, într-un comunicat.

Acest blocaj reprezintă un regres major pentru TikTok, aplicaţie extrem de populară în rândurile tinerilor indieni, care alcătuiesc o mare parte dintre utilizatorii săi în lume. Aplicaţia permite publicarea de videoclipuri de câteva zeci de secunde în care utilizatorii se filmează realizând scenete, făcând playback sau dansând pe un fundal muzical.

India a anunţat luni seara interzicerea a aproximativ 60 de aplicaţii chineze pentru 'asigurarea securităţii şi suveranităţii spaţiului cibernetic indian'. Această decizie survine la două săptămâni după o confruntare rară, soldată cu morţi, între armata indiană şi cea chineză din cauza unei dispute frontaliere în Himalaya.

Această confruntare s-a soldat cu 20 de morţi de partea indiană şi un număr necunoscut de victime de partea chineză. Moartea soldaţilor indieni a suscitat un val de indignare în India, declanşând apeluri la boicotarea companiilor chineze.

'TikTok a democratizat internetul fiind accesibil în 14 dialecte din India, cu sute de milioane de utilizatori, artişti, interpreţi de scenete, educatori şi cântăreţi, care depind de platformă pentru a-şi câştiga o pâine, mulţi dintre ei având acces la internet pentru prima oară', şi-a exprimat regretul aplicaţia în comunicatul său.

Printre aplicaţiile interzise de New Delhi figurează WeChat, Weibo şi jocul Clash of Kings. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro