Intoxicarea FSB n-a ținut!/Priviți cine este, în realitate, femeia acuzată că ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Intoxicarea FSB n-a ținut!/Priviți cine este, în realitate, femeia acuzată că ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Încep să apară dovezile că ancheta Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) privind asasinatul Dariei Dughina este o făcătură.

Grăbit să dea vina pe Kiev pentru explozia mașinii în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, FSB a publicat identitatea femeii care ar fi plantat bomba, aceasta fiind Natalia Vovk, cetățeancă a Ucrainei. Numai că jurnalistul ucrainean Denis Kazanski a dezvăluit că soțul acesteia este un binecunoscut separatist pro-rus din regiunea Donețk.

”Soțul Nataliei Vovk, pe care Rusia a acuzat-o că a ucis-o pe Daria Dughina, este organizatorul "referendumului din Republica Populară Donețk" din 2014, de la Mariupol. El apare pe site-ul Mirotvoreț. Stirlitz (n.r. - personaj dintr-o serie literară rusească de spionaj) nu a fost niciodată atât de aproape de eșec. Iată ce înseamnă să faci în grabă atâtea falsuri în doar două zile. Puteai să aștepți cel puțin o săptămână și să te pregătești mai bine. Nu-i spuneți lui Dughin, că va face un atac de cord”, scrie Denis Kazanski pe Telegram.

Referendumul la care face referire jurnalistul a fost organizat pe 11 mai 2014, iar în urma acestuia ”Republica Populară Donețk” și-a declarat unilateral independența.

Luni, 22 august, într-un comunicat postat pe canalul său oficial de Telegram, FSB - Serviciul Federal de Securitate a acuzat, în mod oficial, serviciile secrete ucrainene de organizarea atentatului cu bombă în care și-a pierdut viața Daria Dughina, fiica celui considerat ideologul Kremlinului și artizanul din umbră al invaziei din Ucraina, Aleksandr Dughin.

Sâmbătă seară, 20 august, Dughina, aflată la volanul mașinii în care ar fi trebuit să urce și Dughin senior, dar din motive necunoscute nu a mai făcut-o, a sărit în aer într-o suburbie a Moscovei, murind pe loc, la întoarcere de la un festival la care participase alături de tatăl său.

Potrivit comunicatului FSB, bomba a fost amplasată în mașină de ucraineanca Natalia Vovk, în vârstă de 42 de ani, aflată în vizită la Moscova împreună cu fiica sa. Cele două ar fi fost prezente la același eveniment ca și familia Dughin, respectiv festivalul ”Tradiții”, organizat sâmbătă în apropiere de Moscova.

Precizările batalionului Azov

Soldații batalionului Azov au transmis miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că afirmația conform căreia regimentul ar avea legătură cu asasinarea Daria Dughina, fiica ideologului pro-Putin Alexander Dughin, este un alt fals de slabă calitate din partea serviciului de securitate al Rusiei (FSB), notează YahooNews.com.

„FSB-ul nu muncește suficient de mult pentru a-și justifica salariile. Acest fals este foarte amuzant. Luni, FSB a susținut că a identificat-o pe presupusa asasină a Dariei Dughina, o jurnalistă rusă care susținea ideile ultranaționaliste ale tatălui său supranumit „Rasputinul lui Putin”.

Aceasta ar fi o agentă a serviciilor ucrainene de spionaj, membră a batalionului Azov, și ale cărei activități suspecte FSB le-a surprins în înregistrări video.

Nu o cunosc pe această femeie. Documentele furnizate de opozanți aparțin unei persoane care nu este un soldat al Regimentului Azov. Uniforma noastră militară este MultiCam [model de camuflaj - n.r.]. Toate documentele noastre conțin fotografii cu noi îmbrăcați în uniforma MultiCam.

Puteți verifica această știre chiar acum. Femeia din știre este îmbrăcată în uniforma de ținută a Gărzii Naționale a Ucrainei. Iar pe legitimația ei oficială este menționat că este soldat al unității militare 3057 a Gărzii Naționale a Ucrainei.

Un detașament separat al forțelor speciale Azov aparține unității militare 3057 a Gărzii Naționale a Ucrainei, dar nu toți cei care sunt în serviciu în unitatea militară 3057 sunt soldați Azov, iar această femeie nu este nici ea soldat Azov”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei.

Potrivit acestuia, legitimația oficială expusă de propagandiști ar fi putut fi găsită într-o unitate militară din orașul Mariupol.

„Dacă ne uităm cu atenție la ceea ce este scris în creion pe legitimația ei, vom vedea că legitimația a fost modificată pentru că s-a căsătorit. Acesta este vechiul act de identitate al acestei femei, care zăcea undeva prin arhivele de pe site-ul unității militare 3057 din Mariupol. Așadar, rușii au găsit acest document și acum îl dau drept o «carte de vizită Yarosh» [un internet-meme care ridiculizează propaganda rusă și care a devenit viral în 2014 după un incident similar - n.r.].

Nu este ceva serios. Este un fals de slabă calitate, făcut în grabă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

În cadrul briefingului s-a raportat că printre soldații Azov nu există nicio femeie cu gradul de colonel. Mai mult, nu există nici măcar o singură femeie soldat în Azov.

De asemenea, Garda Națională a Ucrainei a raportat că "Natalia Pavlovna Vovk nu a servit niciodată în cadrul Forțelor de Operațiuni Speciale Azov ale Gărzii Naționale a Ucrainei".

Garda Națională a Ucrainei leagă astfel de investigații rusești fulgerătoare de faptul că Rusia încearcă să justifice cumva decizia internă a Rusiei de a recunoaște regimentul Azov ca organizație teroristă.

Unii analiști încep să se întrebe dacă moartea Dariei Dughina este măcar reală, având în vedere că mai multe date corelate duc la scenariul unei operațiuni încropite sub steag fals pentru a justifica o serie viitoare de atrocități sau chiar mobilizarea generală în Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale