Intrarea în Bosnia şi Herţegovina, permisă românilor cu condiţia unui test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Intrarea în Bosnia şi Herţegovina, permisă românilor cu condiţia unui test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Intrarea în Bosnia şi Herţegovina este permisă cetăţenilor statelor membre UE cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis, joi, AGERPRES.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile din Bosnia şi Herţegovina au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat. Astfel, începând cu data de 16 iulie a.c., cetăţenilor statelor membre UE, inclusiv cetăţenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia şi Herţegovina cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore, anterior momentului intrării în Bosnia şi Herţegovina", precizează MAE.

Totodată, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile din Bosnia şi Herţegovina, regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul şederii. Astfel, cetăţenii români pot tranzita Bosnia şi Herţegovina numai în scopul revenirii în România/în statul de reşedinţă, cu condiţia să nu se cazeze/să înnopteze pe teritoriul Bosnia şi Herţegovina. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croaţia-Bosnia şi Herţegovina-Croaţia).

În ceea ce priveşte transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricţiile de circulaţie pentru această categorie.

MAE reaminteşte că pentru a intra pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii paşaportului şi nu a cărţii de identitate, ca document de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +387 33 66 88 93; +387 33 214022, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +387 61 428 354.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51903 , https://sarajevo.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/ . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa