Între 250-300 de drone sunt simultan în aer în Ucraina pe linia frontului

Între 250-300 de drone sunt simultan în aer în Ucraina pe linia frontului

Forțele Armate Ucrainene au date despre prezenta in aer a 250-300 de drone în același timp, în unele secțiuni ale liniei frontului, a precizat Ivan Pavlenko, șeful Direcției Principale de Război Electronic și Securitate Cibernetică, într-un interviu acordat Ukrainska Pravda.

,,Dacă luăm în considerare teritoriul cuprins între regiunile Zaporojie şi Lyman, în unele zone ale liniei de contact, putem înregistra 250-300 de drone în aer în același timp", a spus oficialul ucrainean pentru Ukrainska Pravda.

Pavlenko a precizat că este vorba despre diferite tipuri de drone pe care le utilizează ambele părţi implicate în conflict. De asemenea, potrivit lui Pavlenko, începând din 2022, majoritatea experților străini nu aveau nicio idee despre amploarea utilizării dronelor în războiul modern.

Pavlenko a adăugat că utilizarea pe scară largă a dronelor se datorează faptului că acestea sunt relativ ieftine în comparație cu, de exemplu, costul unui tanc.

În al doilea rând, dronele pot fi produse destul de uşor în serie și sunt foarte utile. El a subliniat că problema creșterii eficienței războiului electronic a apărut proporțional, deoarece toate dronele trebuie contracarate.

Pierderile totale de UAV-urilor operaționale și tactice rusești, înregistrate între 24 februarie 2022 și 12 septembrie 2023, au fost de aproximativ 4 645 de unități.

Care este cea mai importantă trăsătură a război din Ucraina?

Analiștii militari de astăzi vor răspunde fără ezitare la această întrebare: tehnologia dronelor. În timp ce teroristul armata rusă lansează drone în principal asupra obiectelor civile și a zonelor rezidențiale, Ucraina încearcă să distrugă infrastructura militară.

,,Armata de drone" a Ucrainei provoacă pierderi semnificative ocupanților ruși în diferite zone ale liniei frontului În ultima săptămână, Forțele Armate Ucrainene ar fi distrus aproximativ 200 echipamente militare inamice.

Potrivit vicepremierului ucrainean Mikhailo Fedorov, între 4 și 11 septembrie, militarii ucraineni au folosit drone pentru a distruge 35 de tancuri, 55 de vehicule blindate și 58 de camioane.

,,Dronele care costă câteva mii de dolari distrug echipamente rusești în valoare de zeci de milioane de dolari. Noi dezvoltăm în continuare inovații în domeniul apărării pentru a salva viețile militarilor noștri și pentru a câștiga din punct de vedere tehnologic pe câmpul de luptă", a declarat Fedorov, potrivit UNIAN.

Programul de drone al Ucrainei este dictat de nevoia contracarării agresiunii ruse. Războiul împotriva Ucrainei a fost lansat de o aşa-zis ''super putere militară'' care avea un avantaj clar în ceea ce privește capacitățile de a lansa rachete cu rază lungă de acțiune, iar mai târziu a început să cumpere drone kamikaze Shahed ieftine și eficiente din Iran.

Pe de altă parte, Ucraina nu are voie să atace teritoriul rusesc cu arme furnizate de Occident, așa că caută alte modalități de a răspunde agresiunii ruse, iar dronele care până mai erau utilizate în scopuri civile, azi au devenit arme.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?