Între persoanele ucise de Hamas în atacul din 7 octombrie asupra Israelului se numără şi germani, afirmă Berlinul

Între persoanele ucise de Hamas în atacul din 7 octombrie asupra Israelului se numără şi germani, afirmă Berlinul

Între persoanele ucise de Hamas în atacul din 7 octombrie asupra Israelului se numără şi câţiva germani, a indicat miercuri Ministerul german al Afacerilor Externe, care nu a furnizat până acum un bilanţ al cetăţenilor germani morţi, a consemnat AFP, citată de Agerpres.

În atacul din 7 octombrie asupra Israelului au murit și cetățeni germani. FOTO captură video

Cifra nu este exactă.

„Trebuie din păcate să pornim de la principiul că un număr format dintr-o singură cifră de cetăţeni germani au căzut victime terorii Hamas", adică sub 10 persoane, a declarat Christian Wagner, purtător de cuvânt al ministerului, fără a face alte precizări privind contextul decesului acestora.

A doua zi după atacul Hamas din 7 octombrie, diplomaţia germană a făcut cunoscut că între persoanele răpite de gruparea islamistă se află şi cetăţeni germani.

„Opt cazuri cunoscute" de răpiri

Ministerul german al Afacerilor Externe a menţionat „8 cazuri cunoscute" de răpiri de germani de către Hamas , un caz putând face referire la mai multe persoane. În total, este vorba de „un număr mic din două cifre" de ostatici cu cetăţenie germană, a precizat miercuri purtătorul de cuvânt.

După atacul lansat de Hamas împotriva Israelului, urmat de represalii israeliene asupra Fâşiei Gaza, numeroşi străini au fost ucişi, luaţi ostatici sau au dispărut.

Atacul surpriză al Hamas s-a soldat cu peste 1400 de morţi de partea israeliană şi 199 de persoane capturate. De partea palestiniană, circa 3000 de persoane au fost ucise în conflict, conform autorităţilor locale. Marţi seara, acestea au anunţat că alte câteva sute de oameni au murit într-un raid care a lovit un spital din Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat