Întrevedere Nicolae Ciucă - Hans Klemm; a fost evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului strategic România - SUA

Întrevedere Nicolae Ciucă - Hans Klemm; a fost evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului strategic România - SUA

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, fiind evidenţiat cu acest prilej ritmul dinamic al Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de MApN, întâlnirea este prima de la preluarea mandatului de ministru de către Nicolae Ciucă şi a reprezentat un bun prilej de a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat.

În cadrul discuţiilor, precizează sursa citată, a fost evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării - ţinând cont de contextul actual de securitate - ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea României şi a regiunii din care ţara noastră face parte.

Ministrul Nicolae Ciucă a reiterat angajamentul României pentru proiectele comune dintre cele două armate şi pentru continuarea alocării a 2% din PIB pentru Apărare, evidenţiind că la nivel guvernamental există susţinere totală şi sprijin pentru menţinerea acestui procent, se arată în comunicatul MApN.

"Demersul nostru va asigura predictibilitate, coerenţă şi continuitate în derularea programelor de înzestrare", a declarat ministrul român al Apărării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN