Inundații în Iordania. Sute de turiști au fost evacuați de urgență din situl arheologic Petra VIDEO

Inundații în Iordania. Sute de turiști au fost evacuați de urgență din situl arheologic Petra VIDEO

Ploi torențiale au lovit mai multe regiuni arabe în ultimele zile, provocând viituri și rare averse cu grindină. Sute de turiști străini au fost evacuați din situl arheologic Petra, din Iordania, a scris presa națională, potrivit Agerpres.

„Cantitatea de ploaie care a căzut în oraş a fost prea mare şi a dus la viituri”, a declarat responsabilul local Sulaiman al-Farjat, potrivit ziarului iordanian Addustour.

Inundații în Iordania FOTO Twitter

În imaginile apărute pe rețelele de socializare se vede cum viitura se năpustește repede printre stânci. În zona obiectivului turistic, solul deșertic nu absoarbe precipitațiile, iar ploile abundente duc la potop. Astfel, situl arheologic Petra a fost inundat. Turiștii au fost urcați în mașini și transportați la loc sigur. Nu au fost raportate victime.

Ploile căzute miercuri au dus la închiderea şcolilor din Muscat, capitala Omanului, o altă ţară din Golf afectată de ploi care au dus la blocarea traficului în unele zone.

Săptămâna trecută, în filmuleţe postate online se puteau vedea maşini măturate de inundaţiile provocate de ploile abundente în oraşul Mecca din Arabia Saudită, cel mai sfânt loc al islamului. Autorităţile au declarat că nu au existat victime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?