Invazia Rusiei în Ucraina a stagnat

Invazia Rusiei în Ucraina a stagnat

Forţele ruseşti sunt în mare parte blocate în mai multe părţi ale Ucrainei, a declarat luni, 28 martie, un înalt oficial american din domeniul Apărării, citat de CNN.

Potrivit oficialului american, nu a existat ”nicio schimbare” în ceea ce priveşte situaţia din Mariupol, Cernihiv, Nikolaiev sau Harkov.

”Nu au făcut niciun progres în deplasarea spre Kiev, nu au făcut niciun progres în altă parte în nord, fie că este vorba de Cernihiv sau Harkov”, a afirmat oficialul despre forţele ruseşti.

În Mariupol, forţele ruse continuă să folosească ”focuri cu rază lungă de acţiune”, dar nu au reuşit să cucerească oraşul, a adăugat acesta.

Potrivit oficialului SUA, nu a existat nicio modificare a spaţiului aerian sau a ”mediului maritim”.

Forţele ruseşti ”nu fac niciun fel de progrese asupra Nikolaiev în cursul weekendului”, a spus oficialul, ”deci se află în afara oraşului”.

Acesta a mai anunțat că, de la începutul invaziei, forţele ruse au efectuat peste 1.370 de lansări de rachete în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro