Investigație jurnalistică. Cum arată și cât costă casa în care Ilan Şor trăieşte în Israel VIDEO

Investigație jurnalistică. Cum arată și cât costă casa în care Ilan Şor trăieşte în Israel VIDEO

Ilan Șor, organizatorul protestelor antiguvernamentale care se ascunde de justiția de la Chișinău în Israel, locuiește într-o vilă luxoasă din Israel. Construcția de peste șapte milioane de euro a fost înălțată timp de trei ani special pentru fugarul penal, dar în acte figurează alt proprietar, potrivit unei investigații a jurnaliștilor portalului ,,Cusens.md”.

Ilan Șor locuiește într-o vilă luxoasă nouă în Israel. FOTO: Facebook

Cu o suprafață de 13 ari, somptuoasa vilă se află în orașul Caesarea din Israel. Aceasta are trei niveluri, numeroase camere spațioase, un SPA, o sală de sport, o zonă de relaxare cu cinema, masă de biliard, dar și o piscină panoramică.

De câteva luni servește drept noua reședință de lux a politicianului fugar, Ilan Șor, și a familiei sale, potrivit jurnaliștilor de investigație de la Chișinău. Construcția se află în același cartier de lux cu acces restricționat din localitatea situată de-a lungul malului Mării Mediterane și în imediata apropiere a unei alte vile de lux în care a trăit în ultimii aproape patru ani Ilan Șor, mai exact din vara lui 2019, an în care a fugit din țara sa, deși era condamnat în dosarul „Furtul Miliardului”.

Terenul pe care a fost construită luxoasa vilă este deținut, prin intermediul unui contract de ipotecă, de un cuplu de arhitecți, fondatorii companiei de arhitectură care a fost responsabilă de proiectarea și designul casei. Proprietatea figurează pe site-ul firmei, aceasta fiind descrisă drept „un lux modern (…) potrivit pentru cei ce pun accentul pe traiul într-un mediu sănătos și luxos”.

Jurnaliștii de peste Prut au reușit să vorbească cu unul dintre cei doi arhitecți, aflând detalii despre vilă, după ce s-au prezentat inițial drept potențiali clienți. Potrivit acestuia, prețul unui teren de circa zece ari în Caesarea și construcția unei vile variază între 7- 11 milioane de euro.

,,Această casă este un proiect pe care l-am făcut pentru cineva. Acum, acel cineva locuiește acolo. Vă putem ajuta să găsiți lotul de teren în locații bune, cu vedere la mare, fără vedere la mare, cum vă place, depinde de bugetul dumneavoastră. Facem proiectarea casei, designul ei, obținem autorizațiile. Vă putem ajuta să o construiți”, a declarat Mordechai Malca, arhitect din Caesarea.

Jurnaliștii au avut în altă zi altă discuție cu acesta, în timpul căreia l-au întrebat despre Ilan Șor, iar el a spus că-l cunoaște, dar a evitat să răspundă dacă a fost sau nu clientul său, menționând că: ,,Nu vreau să vorbesc despre Ilan Șor. Îi respect viața privată și nu vreau să vorbesc despre el”.

Sara Șor, soția fugarului penal în vila somptuoasă. FOTO: Instagram

Sara Șor, soția fugarului penal în vila somptuoasă. FOTO: Instagram

Potrivit investigației jurnalistice, în ultima perioadă, soția fugarului penal, artista din Rusia cunoscută cu numele de scenă Jasmin, a postat pe rețele sociale numeroase fotografii care au fost făcute în vila proaspăt construită.

Reacția violentă a lui Ilan Șor

Ilan Șor a reacționat la această investigație, prin intermediul unui live pe Facebook. A recunoscut că are casă nouă și a amenințat autorii investigației.

,,Sunteți niște lași ticăloși care vă temeți de mine și faceți corect pentru că eu să vă distrug. Și asta pentru că nu sunteți curați, cinstiți, dar niște idioți care mereu mint populația”, a menționat acesta.

Ba mai mult, oligarhul fugar a îndrăznit să ofere lecții jurnaliștilor. ,,Voi nu sunteți jurnaliști. Jurnaliștii oferă informații, iar oamenii decid cum o tratează: pozitiv sau negativ”.

Complicele Kremlinului, condamnat la ani grei de pușcărie

Ilan Șor, care deține, inclusiv cetățenia israeliană, a fugit în 2019 din Republica Moldova, la scurt timp după ce PDM, formațiunea oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc, a plecat de la guvernare.

În luna aprilie a acestui an, Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,Furtul Miliardului”.

De la distanță, acesta este activ în politică, organizând manifestațiile antiguvernamentale din Republica Moldova. Liderii de la Chișinău, însă au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara.

Iar în toamna acestui an, cu câteva zile înainte de alegerile locale generale, șeful SIS, Alexandru Musteața, de la Chișinău a anunțat că Rusia a alocat peste un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza Republica Moldova, punând la cale un scenariu care este executat prin diverse metode de „grupul criminal” creat și condus de oligarhul fugar, Ilan Șor, iar banii respectivi fiind prevăzuți, inclusiv pentru coruperea alegătorilor. Informațiile au fost negate de fugarul condamnat penal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat