Investigaţie jurnalistică: Ruşii trimit în Turcia cereale furate din Ucraina VIDEO

Investigaţie jurnalistică: Ruşii trimit în Turcia cereale furate din Ucraina VIDEO

Investigaţia, publicată şi de „Ukrainska Pravda”, indică faptul că autorităţile turce nu şi-au respectat asigurările precum că nu vor cumpăra cereale furate de ruşi din Ucraina.

Jurnaliştii dezvăluie, cu ajutorul unor imagini din satelit şi documente, că este vorba de un proces sistematic.

Potrivit anchetei, cerealele sunt încărcate la terminalul Avlita, din portul Sevastopol, din Crimeea, după ce sunt aduse aici din zone ocupate de ruşi în regiunile Herson şi Zaporojie. Ele sunt „exportate” apoi spre Turcia ca produse din „Crimeea” şi „Rusia”. Crimeea este o peninsulă din Marea Neagră anexată de Rusia în 2014.

„Agresorii ruşi opresc radarele pe navele care transportă cereale ucrainene din Crimeea către porturi din Turcia”, relevă autorii investigaţiei.

Una dintre navele implicate în acest trafic ilegal este „Mihail Nenaşev”, care navighează sub pavilionul Rusiei. Nava „Mihail Nenaşev” a realizat cel puţin trei deplasări între Sevastopol şi un port din Turcia.

O altă navă este „Finikia”, care navighează sub pavilionul Siriei. „Finikia” a efectuat transporturi între Crimeea şi portul Nemrut, în Marea Egee.

În timp ce permite acest trafic ilegal, Ankara ocoleşte chestiunea cu promisiunea că investighează dacă ruşii transportă cereale furate din Ucraina. La solicitarea Ucrainei, o navă cu cereale a fost blocată recent într-un port din Turcia în vederea stabilirii încărcăturii sale. O întâlnire dedicată problemei cerealelor ar putea avea loc „săptămâna viitoare” cu participarea unor reprezentanţi ai Turciei, Rusiei, Ucrainei şi ONU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”