Investiție de 2 miliarde de dolari a armatei americane în uzinele care produc muniție pentru Ucraina

Investiție de 2 miliarde de dolari a armatei americane în uzinele care produc muniție pentru Ucraina

Armata americană investește 2 miliarde de dolari pentru a stimula și extinde producția de muniție care a avut un rol important în războiul din Ucraina.

Foto Pixabay

Investiția va ajuta la extinderea mai multor fabrici de muniție printre care se numără și fabricile armatei din Scranton, Pennsylvania, Holston, Tennessee, Radford, Virginia, Middletown și Iowa, potrivit declarației purtătoarei de cuvânt Ellen Lovett, relatează G4media .

„Aceste investiții vor permite reaprovizionarea rapidă a transferurilor de muniție de artilerie de 155 mm către Ucraina”, a spus Lovett.

Conflictul militar desfășurat de ruși pe teritoriul Ucrainei a scos la iveală deficiențe grave în baza industrială de apărare a SUA, potrivit unui raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale. Astfel că acum se pune mai mult și pe stimularea producției de muniție care vine într-un moment critic.

SUA a oferit o asistență militară uriașă Ucrainei ce a dus la epuizarea stocurilor americane de mai multe tipuri de sisteme de arme și muniții. Au fost trimise pe frontul din Ucraina numeroase racehete sol-aer Stinger, obuziere de 155 mm, sisteme de rachete antitanc Javelin și muniție. Se pare că deși a fost epuizat stocul rapid, SUA nu a luat la fel de rapid decizia de a reface arsenalul, fiind pus sub contract doar o parte din stocul oferit ucrainenilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…