Investițiile nete în economie au crescut cu 8,7%, în primul semestru

Investițiile nete în economie au crescut cu 8,7%, în primul semestru

Investițiile nete realizate în economia națională au însumat peste 29,312 miliarde lei, în primul semestru, fiind în creștere cu 8,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) remis, marți, AGERPRES.

"În semestrul I 2016, comparativ cu semestrul I 2015, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 8,7%, creștere înregistrată la toate elementele de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 13,3%, lucrări de construcții noi cu 6,1% și la alte cheltuieli cu 1,7%. Comparativ cu semestrul I 2015, în semestrul I 2016 se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 1,2 puncte procentuale. Ponderea investițiilor nete în lucrări de construcții noi a scăzut cu 1,0 puncte procentuale și în alte cheltuieli cu 0,2 puncte procentuale", se arată în comunicat.

În trimestrul II, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 9,7%, creștere înregistrată la toate elementele de structură: lucrări de construcții noi cu 11,9%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 9,3% și la alte cheltuieli cu 1,9%.

Comparativ cu trimestrul II 2015, în trimestrul II 2016 se constată o creștere a ponderii investițiilor nete în lucrări de construcții noi cu 1,9 puncte procentuale. A scăzut ponderea investițiilor nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 1,7 puncte procentuale și în alte cheltuieli cu 0,2 puncte procentuale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro