Investitorul Bill Ackman susține „planul de pace” propus de Elon Musk

Investitorul Bill Ackman susține „planul de pace” propus de Elon Musk

Investitorul miliardar Bill Ackman susține „planul de pace” propus de directorul general al Tesla, Elon Musk, afirmând că Ucraina ar trebui să renunțe la orice pretenții asupra Crimeei în schimbul încheierii ostilităților, relatează Fortune .

Miliardarul Bill Ackman s-a declarat în favoarea încetării focului. Foto Getty Images

Managerul companiei de fonduri speculative Pershing Square este cel mai recent om de afaceri care s-a declarat în favoarea încetării focului, solicitând ca sprijinul militar al SUA să continue doar atâta timp cât Ucraina își readuce frontierele la ceea ce erau înainte de invazia din luna februarie.

Dacă ne întoarcem la status quo-ul ex ante 2/24, Rusia nu este răsplătită pentru agresiunea sa, iar Ucraina poate începe imediat să reconstruiască cu sprijinul Occidentului”, se arată într-o postare a miliardarului american, care a fost publicată duminică seara, pe Twitter.

Mii de vieți vor fi salvate și resursele vor fi investite pentru a reconstrui Ucraina, mai degrabă decât într-un război care va duce doar la mai multe distrugeri și moarte”.

Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în anul 2014 din dorința de a proteja etnicii ruși, conform spuselor Rusiei. Ucraina nu a renunțat niciodată la pretențiile sale, iar ONU a votat cu o majoritate covârșitoare împotriva recunoașterii anexării.

Anexarea a fost un răspuns la protestele Euromaidan, în care cetățenii ucrainenii au cerut legături mai strânse cu Occidentul, mai degrabă decât cu Rusia lui Putin.

Musk și David Sacks, fost director executiv al PayPal, s-au declarat recent în favoarea încetării ostilităților care implică concesii din partea Ucrainei.

Sacks a afirmat, duminică, într-o serie de tweet-uri că SUA ar trebui să propună un armistițiu bazat pe teritoriul care exista înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, iar Ucraina ar trebui să promită că nu va adera la NATO.

De aceeași părere este și miliardarul american Bill Ackman.

Ucraina a demonstrat că se poate apăra fără aderarea la NATO. Înarmată corespunzător, va descuraja agresiunile viitoare”, a scris Ackman.

Dacă există o cale viabilă către pace, ar trebui să o urmăm”, a mai adăugat el.

„Planul de pace”

Planul de pace prezentat de Elon Musk a fost condamnat de ucraineni și de președintele Volodimir Zelenski.

Care @elonmusk vă place mai mult?”, a întrebat Zelenski într-o postare pe Twitter, oferind două răspunsuri: cel care sprijină Ucraina sau cel care susţine Rusia.

Andrii Melnik, fostul ambasador al Ucrainei la Berlin, a avut, de asemenea, o reacție la planul de pace propus de Musk:

Du-te *** este răspunsul meu pentru tine”, a scris Andrii Melnik pe Twitter.

Într-un interviu pentru Politico care a avut loc, luni, Fiona Hill, fost diplomat american, l-a acuzat pe Musk că „transmite un mesaj pentru Putin”.

Cu toate acestea, Elon Musk și-a reiterat punctul de vedere potrivit căruia peninsula Crimeea este o linie roșie pentru Kremlin, astfel Rusia va folosi armele nucleare dacă pierde Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale