Ioan Andone, la numirea ca manager general la FC Voluntari: Obiectivele sunt calificarea în play-off şi câştigarea Cupei României

Ioan Andone, la numirea ca manager general la FC Voluntari: Obiectivele sunt calificarea în play-off şi câştigarea Cupei României

Ioan Andone a declarat, luni, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de manager general al clubului FC Voluntari, cu atribuţii de director tehnic, că obiectivele grupării ilfovene în sezonul următor vor fi calificarea în play-off şi câştigarea Cupei României.

"Am acceptat oferta clubului FC Voluntari. E o nouă provocare pentru mine, pentru că nu e funcţia de antrenor principal, e cea de manager. Cred că mă pricep după atâţia ani de experienţă. Posibil să mai fac greşeli, dar sper să fac cât mai puţine. Voi avea foarte mult de muncă. Mă voi ocupa de echipele din Liga I, Liga a III-a şi a IV-a, dar şi de academia de juniori. Din fericire pentru mine, antrenori la aceste echipe sunt foarte mulţi din foştii mei elevi, aşa că sunt convins că voi avea o colaborare bună cu ei. E un nou început pentru FC Voluntari, după un sezon nu prea bun, un sezon care nu prea e de comentat. După câştigarea a două trofee anul trecut, sfârşitul de campionat a fost o dezamăgire totală. Asta e o concluzie. Din punctul meu de vedere, anul acesta FC Voluntari trebuie să aibă două obiective, calificarea în play-off şi câştigarea Cupei României. Sunt îndrăzneţe. Când vezi sfârşitul de sezon spui că ne propunem cam mult. Dar eu sper să aducem jucători care să crească şi calitatea jocului. Ar fi o problemă dacă nu vom intra în play-off în următorul sezon", a spus Andone.

Tehnicianul a menţionat că în România nu va mai prelua funcţia de antrenor principal. "Am atâţia ani de antrenorat şi am zis să trec la o nouă provocare. Responsabilitatea rezultatelor o voi avea eu, bineînţeles. Va fi un antrenor principal care va pregăti echipa de Liga I, dar eu voi răspunde. Eu am stat un an şi ceva în afara fotbalului şi am zis că am nevoie de o provocare nouă la 58 de ani să fiu manager general. Chiar dacă pare ceva pompos, e multă muncă. Ca antrenor e altceva, îţi făceai lotul, ştiai că ai 2 antrenamente pe zi, era simplu. Aici, ca manager, e mai complicat. Eu m-am mutat în Voluntari şi cum nu puteam să stau departe de fotbal am zis să vin. În România cred că am renunţat la meseria de antrenor. Mă doare inima să zic asta, dar cred că în România nu voi mai antrena, o dată ce m-am apucat de meseria asta (n.r. - manager)", a explicat Ioan Andone.

Noul antrenor principal va fi anunţat până în weekend, după ce FC Voluntari va rezolva litigiul cu fostul tehnician, Adrian Mutu, demis după disputarea barajului de menţinere în Liga I. "Antrenor principal vom avea până în weekend. Ştiţi că este o dispută între fostul antrenor (n.r. - Adrian Mutu) şi club. Sunt clauze, iar dacă comisiile vor hotărî să i se dea banii, i se vor da. FC Voluntari va respecta ceea ce a semnat, sunt convins de asta. Dar nu hotărăşte o persoană sau alta, e o comisie, un contract semnat cu obligaţii şi clauze şi vom vedea ce se întâmplă. Discutăm despre noul antrenor, eu nu ştiu să mint. Sunt mai multe soluţii, până vineri vom lua o decizie corectă pentru grupul care credem noi. El va lucra cu lotul care va fi, dar îşi va da şi el cu părerea, normal. O să îi dau jucătorii pe care i-am ales şi dacă nu îi convin o să îi propunem alţii. Dar eu nu vreau să mă fac de râs după atâţia ani de antrenorat cu ce o să recomand... Nu îi aduc vreunul că am vreun interes, eu nu am niciun interes", a precizat Andone.

"În ceea ce priveşte munca de manager la Liga I, până vineri trebuie să stabilim un lot de jucători care va pleca în turneul din Slovenia. E destul de greu, pentru că sunt foarte mulţi jucători la sfârşit de contract, 14. Primul care a prelungit a fost Costin Lazăr, care ieri a acceptat un nou contract de un an. Eu sper să îl mai prelungească şi la anul, dorim să îl ţinem cât mai mult la Voluntari. Buget avem, mai căutăm şi sponsori, dar jucătorii vor fi bine, unii şi mai bine, vor fi şi bonusuri, totul cum trebuie. Facem eforturi ca jucătorii să fie mulţumiţi. Avem discuţii şi cu 3-4 jucători din străinătate, unul chiar a venit aici... Deci deja ne ocupăm. Dar vreau să forţez lucrurile şi să aducem în lot cât mai repede şi jucători crescuţi de academia noastră. Ar fi extraordinar, pentru că de asta s-a făcut echipa asta, să vedem jucători crescuţi la Voluntari. Aia ar fi satisfacţia mare", a adăugat noul manager general.

Lucian Sânmărtean se va retrage din activitate, iar cu Florin Cernat se va discuta despre prelungirea contractului, a anunţat Andone. "Cu Sânmărtean s-a discutat, el se va lăsa de fotbal. Iar cu Cernat vom discuta când va veni la club. Nu ştiu dacă mai doreşte să joace. Nu ştim încă ce se va întâmpla. Eu mi l-am dorit acum 2 ani la Dinamo foarte mult, dar sunt cazuri şi cazuri. Trebuie discutat", a spus el.

Ioan Andone a fost instalat în funcţia de manager general după demisia lui Dan Leasă. Acesta din urmă a renunţat la post nefiind de acord cu demiterea antrenorului Adrian Mutu de după barajul de menţinere în Liga I câştigat în faţa formaţiei Chindia Târgovişte.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România