Iohannis - şedinţă de lucru privind gestionarea pandemiei de COVID, la ora 17,30

Iohannis - şedinţă de lucru privind gestionarea pandemiei de COVID, la ora 17,30

Preşedintele Klaus Iohannis va avea miercuri, la ora 17,30, o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la şedinţă vor participa premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, precum şi preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Şedinţa a fost anunţată încă de marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

"Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor", a anunţat Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Marţi, România a înregistrat cifre record de îmbolnăviri de COVID-19, dar şi de decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2 .

Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul 4 al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat "mult prea lent", a fost "deficitară", cauzele fiind multiple.

Preşedintele a subliniat că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie pentru a opri valul pandemic "foarte agresiv", evidenţiind că este necesară adoptarea în regim de urgenţă de către Parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la "reducerea pe termen scurt a mobilităţii şi interacţiunii umane". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria