Iohannis a ajuns la întâlnirea cu Biden și liderii București 9. Maia Sandu, prezentă la discuții

Iohannis a ajuns la întâlnirea cu Biden și liderii București 9. Maia Sandu, prezentă la discuții

Klaus Iohannis a ajuns la Varșovia, unde are loc întâlnirea cu liderii formatului București 9. La discuțiile despre securitatea statelor din Europa de Est participă și președintele Joe Biden și Maia Sandu, dar și secretarul general al NATO.

Klaus Iohannis, alături de președintele Joe Biden FOTO: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, în jurul orei 15:00, la Palatul Prezidențial din Varșovia, unde participă la reuniunea extraordinară a Formatului București 9, potrivit Digi24.

La întâlnirea dintre președintele american și statele membre NATO din Europa de Est va participa și Maia Sandu , deși țara sa nu este membră a Alianței Nord-Atlantice.

Summitul B9 se desfăşoară în contextul împlinirii unui an de la declanşarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, şi are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliaţii de pe Flancul Estic al NATO şi SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, agenda discuţiilor vizează continuarea sprijinului multidimensional pe care statele aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susţinerea pentru aspiraţiile sale euroatlantice, precum şi demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare şi apărare pe Flancul estic.

Vor fi abordate, de asemenea, modalităţile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internaţional, pentru crimele comise în Ucraina. O atenţie specială va fi acordată şi partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate, a informat sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...