Iohannis a convocat CSAT. Implicațiile războiului pentru România, printre teme

Iohannis a convocat CSAT. Implicațiile războiului pentru România, printre teme

Președintele României a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va urma să aibă loc pe 25 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Ședința CSAT va avea loc marți, 25 octombrie FOTO: Presidency

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la: evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România și îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, pe ordinea de zi se mai află raportul privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021 - septembrie 2022 și măsuri privind modernizarea Armatei României.

În comunicatul transmis de Administrația Prezidențială se arată că „în cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...