Iohannis a promulgat legea prin care majorările anuale ale punctului de pensie reprezintă praguri minime

Iohannis a promulgat legea prin care majorările anuale ale punctului de pensie reprezintă praguri minime

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, remis AGERPRES, președintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii de completare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Actul normativ completează art. 102 din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și prevede că "majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime; valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilității financiar-fiscale nr. 69/2010 și în concordanță cu strategia fiscal-bugetară corespunzătoare".

Tot vineri, Iohannis a semnat decretul de promulgare a Legii pentru completarea art. 8 din Legea 291/2007 privind intrarea, staționarea, desfășurarea de operațiuni sau tranzitul forțelor armate străine pe teritoriul României.

Conform Administrației Prezidențiale, șeful statului a mai semnat decretul privind promulgarea Legii pentru stimularea personalului de cercetare, dezvoltare și inovare din instituții de învățământ superior de stat și unități de cercetare-dezvoltare-inovare din sistemul național în vederea impulsionării procesului de dezvoltare economico-socială și culturală a României, precum și cel pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2016 pentru modificarea și completarea OUG 195/2005 privind protecția mediului, precum și pentru modificarea art. 3 din OUG 32/2015 privind înființarea Gărzilor forestiere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!