Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Angel Tîlvăr ca ministru al Apărării

Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Angel Tîlvăr ca ministru al Apărării

Președintele României a semnat decretul prin care îl numește în funcția de membru al Guvernul pe Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale. Ceremonia de depunare a jurământului va avea loc la ora 20:30, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Tîlvăr la MApN FOTO: Presidency

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 31 octombrie 2022, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Angel Tîlvăr, ministrul apărării naționale. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 20:30, la Palatul Cotroceni”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Conducerea extinsă a PSD a decis să îl susțină pe senatorul Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al Apărării, rămasă vacantă în urma demisiei lui Vasile Dîncu. Propunerea a fost deja înaintată de Ciucă șefului statului, care a semnat decretul de numire.

Votul din Consiliul Național al PSD a fost unul în unanimitate, susțin surse social-democrate pentru „Adevărul”.

Prioritățile pentru MApN

Senatorul Angel Tîlvar a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, după ce a fost ales pentru conducerea MApN de către conducerea formațiunii, reunită în Consiliu Politic Național, că primul lucru pe care urmează să îl facă după validare, este să aibă o discuție cu fostul deținător al portofoliului de la Apărare, Vasile Dăncu, în legătură cu ce urmează să facă sau ce a fost făcut bine la MApN.

Tîlvar a mai explicat, fiind întrebat care ar fi prioritățile sale ca ministru, că principala preocupare este reprezentată de situația din vecinătatea României.

În momentul în care discutăm, există militari români care fie sub egida NATO, ONU, fie în format de Coaliție, își desfăcoară activitatea menită să păstreze pacea în diferite zone ale lumii. Și ei sunt la fel de importanți. Pe lângă cei 2,5% pentru Apărare vreau să nu uităm că sunt la fel de importanți pentru noi oamenii implicați în ceea ce numim arhitectura de apărare. Motiv pentru care, din punct de vedere normativ, vom colabora cu Parlamentul și vom propune normele care să ușureze condițiile de viață și de muncă”, a mai spus Tîlvar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...