Iohannis a semnat numirea lui Dragoș Cristian Dinu în funcția de ministru al Fondurilor Europene

Iohannis a semnat numirea lui Dragoș Cristian Dinu în funcția de ministru al Fondurilor Europene

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcția de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragoș Cristian Dinu, informează Administrația Prezidențială.

Totodată, șeful statului a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din această calitate.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Dragoș Cristian Dinu va avea loc joi, la ora 18,30, la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dragoș Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene.

"Începând cu anul 2008, a fost expert internațional și național în domenii precum analiză funcțională, planificare strategică, politici publice, analiză și dezvoltare instituțională. Din această calitate, a reprezentat instituții internaționale precum Banca Mondială sau UNICEF și a coordonat și implementat proiecte în instituții publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Guvernul informează că din luna mai a acestui an Dinu a ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar rolul său "a fost concentrat pe procese majore și actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităților de management pentru perioada 2014 — 2020 sau ridicarea și închiderea condiționalităților ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014 — 2020".

Cristian Ghinea și-a anunțat miercuri demisia din Guvern, ca urmare a înscrierii în USR. "Ultima mea ședință ca membru în Guvernul Cioloș 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind înapoi, dar nu au trecut nici șase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie. A fost intens. Și a fost o onoare! De azi începe altceva", a spus Cristian Ghinea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”