Iohannis a solicitat ca în Consiliul European să se discute ''cât mai curând posibil'' pe tema preţurilor la energie

Iohannis a solicitat ca în Consiliul European să se discute ''cât mai curând posibil'' pe tema preţurilor la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat discuţii în Consiliul European, "cât mai curând posibil", pe tema creşterii preţurilor la energie, a informat, joi, Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a participat la o întâlnire în format videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni.

Întâlnirea a fost organizată în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European şi a Summitului UE - Balcanii de Vest care urmează să aibă loc, în zilele de 5 şi 6 octombrie, la Brdo, Slovenia.

Klaus Iohannis a atras atenţia, în cadrul videoconferinţei, asupra faptului că este nevoie de un efort comun al tuturor statelor membre UE pentru identificarea unor măsuri care să vizeze, în principal, protejarea populaţiei afectate de creşterile de preţuri ale energiei, precum şi a mediului economic.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele a subliniat "necesitatea identificării unor soluţii europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuţiei miniştrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creşterilor preţurilor la energie pentru cetăţenii europeni". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…