Iohannis: Acest atac terorist asupra Israelului este, evident, în sprijinul Rusiei

Iohannis: Acest atac terorist asupra Israelului este, evident, în sprijinul Rusiei

Președintele României susține că atacul terorist asupra Israelului este „evident, în sprijinul Rusiei”. Klaus Iohannis a punctat că România este pregătită să intervină cu ajutoare în momentul în care acestea vor fi solicitate.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Inquam Photos

„În ce privește impactul acestui război, el va exista, deci acest atac terorist de amploare asupra Israelului va schimba multe relații, și nu numai în Orientul Mijlociu, ci în plan global vor exista anumite schimbări de abordări. Și în ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei, din păcate, putem să constatăm că acest atac terorist asupra Israelului este, evident, în sprijinul Rusiei, fiindcă atenția mondială acum trebuie să se îndrepte spre două focare”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă războiul din Israel are un impact asupra Europei.

Klaus Iohannis a subliniat că a condamnat „din prima clipă atacul terorist de mare amploare asupra Israelului ”.

„Am spus imediat că Israelul are tot dreptul să se apere. Imaginile pe care le vedem sunt imagini de groază. Sute și sute de civili măcelăriți de acest atac terorist de amploare. Acest atac trebuie condamnat prin toate formele diplomatice de exprimare și speranța noastră este să se termine această situație cât se poate de curând. Noi suntem solidari cu Israel, și România, evident, este pregătită să intervină cu ajutoare atunci când acestea vor fi solicitate”, a precizat șeful statului român.

Președintele României a subliniat că „vom afla cine a stat în spatele acestui atac și care a fost strategia politică, dar urmări cert vor fi peste tot”.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu președinta Ungariei Katalin Novák (foto), aceasta fiind prima vizită oficială la Budapesta a unui preşedinte român din ultimii 14 ani. Șeful statului se vede doar cu președinta statului maghiar, nu și cu Viktor Orban.

Administraţia Prezidenţială a transmis că „vizita are loc în contextul unei dinamici crescute a contactelor la nivel înalt, după vizita oficială efectuată de preşedintele Katalin Novák la Bucureşti, în septembrie 2022, şi participarea la cel de-al 8-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Românei în septembrie 2023”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat