Iohannis: Acest discurs de consens şi pace mondială devine unul constant al doamnei prim-ministru; drăguţ

Trimisul special al AGERPRES, Mădălina Cerban, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat ca fiind "drăguţ" discursul "de consens şi pace mondială" al premierului Viorica Dăncilă din plenul Parlamentului.

"Acest discurs de consens şi pace mondială devine un discurs constant al doamnei prim-ministru. Drăguţ", a declarat joi Iohannis, înaintea participării sale la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene reprezintă un eveniment care nu trebuie politizat în niciun fel.

"Începând cu 1 ianuarie 2019, vom prelua pentru prima dată de la aderarea României la Uniunea Europeană preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Uniunea Europeană a reprezentat împlinirea unei aspiraţii naţionale şi această nouă provocare reprezintă un moment istoric pentru ţara noastră pe care trebuie să o onorăm cum se cuvine. Parcursul european al ţării noastre ca alegere ireversibilă pe care am asumat-o cu toţii a adus România, aici, unde se află astăzi, o Românie cu o creştere economică sănătoasă, cu democraţie stabilă şi, nu în ultimul rând, o Românie sigură. Preluarea acestui rol extrem de important e un eveniment al României pe care nu trebuie să-l politizăm în niciun fel", a afirmat Dăncilă, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şefa Guvernului a reluat în plenul Parlamentului apelul de ''pace politică'', de consens.

''Indiferent de opiniile politice, vă rog să vă gândiţi în primul rând la interesul nostru comun ca stat membru al Uniunii Europene. Vă cer doar decenţă în limbajul politic şi reţinere în această perioadă de la lansarea unor acţiuni sau mesaje politice ce ar putea afecta imaginea României. Avem această obligaţie faţă de ţara noastră, doar uniţi vom putea milita pentru ca România să fie tratată cu respect, doar uniţi vom fi mai puternici în demersurile noastre pentru ca românii să beneficieze de aceleaşi drepturi şi să se bucure de aceleaşi libertăţi ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni. Vă rog, stimaţi parlamentari, ca în următoarele 6 luni să fiţi cetăţeni români în primul rând, să vă reprezentaţi ţara cu mândrie şi cuvinte bune în faţa Europei astfel încât să câştigăm respectul întregii comunităţi europene", a afirmat premierul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația