Iohannis: Acordul UE-Regatul Unit, foarte important pentru românii ce trăiesc în Regat şi pentru firmele noastre

Iohannis: Acordul UE-Regatul Unit, foarte important pentru românii ce trăiesc în Regat şi pentru firmele noastre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că România îşi doreşte un acord între Uniunea Europeană şi Regatul Unit, punctând că acesta este important atât pentru românii care trăiesc în Regat, cât şi pentru firmele româneşti care fac afaceri cu această ţară.

"Noi ne dorim un acord, este necesar, este calea cea mai bună pentru a garanta un parteneriat solid între Uniunea Europeană şi Regatul Unit pentru mulţi ani de acum încolo şi este foarte important şi pentru cetăţenii noştri care trăiesc în Regatul Unit, dar şi pentru firmele noastre care fac afaceri cu Regatul Unit", a declarat Iohannis la Bruxelles.

El a arătat că negocierea acordului UE cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente şi a subliniat necesitatea accelerării negocierilor.

"Chiar acum am finalizat aprobarea concluziilor pe Brexit şi aici lucrurile sunt încă destul de complicate. După părerea noastră, negocierea acordului cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente, este nevoie de accelerarea negocierilor şi este evident că noi, Uniunea, continuăm pe calea începută, rămânem uniţi, ştim ce dorim, dar, în acelaşi timp, ştim şi că noi ne dorim un acord cu Regatul Unit. Echipa de negociere a primit încurajări din partea noastră să continue, mai sunt puţine săptămâni până la finalul anului, când aceste negocieri trebuie să fie finalizate", a spus Iohannis.

Şeful statului participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...