Iohannis afirmă că nu vom avea o criză alimentară în România, dar va exista o creștere a prețurilor unor alimente

Iohannis afirmă că nu vom avea o criză alimentară în România, dar va exista o creștere a prețurilor unor alimente

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, după discursul susinut la Adunarea Generală a ONU, că în România nu va avea loc o criză alimentară, însă va exista o creștere a prețurilor unor alimente.

Iohannis afirmă că nu vom avea o criză alimentară în România FOTO Facebook/Klaus Iohannis

Nu cred că în România vom avea o criză alimentară, nici în Europa. Vom avea însă o creștere a prețurilor unor alimente. Trebuie să fim foarte conștienți că această criză alimentară va lovi mai întâi statele mai sărace. Faptul că ne implicăm să prevenim o criză globală e un semn de solidaritate”, a declarat președintele Iohannis, marți, la New York, potrivit Digi24 .

Potrivit președintelui României, românii nu trebuie să își facă griji în ceea ce privește disponibilitatea unor alimente din magazine. Iohannis afirmă că alimentele nu vor fi raționalizate, însă Guvernul trebuie să se străduie mai mult pentru menținerea prețurilor alimentelor la un nivel pe care românii și-l pot permite.

Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...