Iohannis, alegătorilor: Uitați-vă bine la candidați

Iohannis, alegătorilor: Uitați-vă bine la candidați

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat românilor să meargă la vot pe 5 iunie și a arătat că este important ca aceștia să analizeze din ce partid vin candidații, în contextul în care unele formațiuni "mimează" reforma internă.

"Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie alegem primarul localității în care trăim, alegem Consiliul Local și Consiliul Județean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localității în care trăim. Uitați-vă bine la candidați! Uitați-vă bine la candidați și gândiți-vă dacă cel preferat de dvs este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitați-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localității în care trăiți. Uitați-vă la echipa pe care o are în spate. Uitați-vă la echipa de consilieri cu care vine. Uitați-vă dacă sunt oameni serioși. Uitați-vă la candidați și întrebați-i dacă cunosc problemele localității dvs, dacă vin cu soluții", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În opinia șefului statului, este important de văzut și din ce partid vin candidații. "Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toți sunt la fel", a spus Iohannis.

El a amintit că în urmă cu șase luni a cerut partidelor politice să se reformeze. "Unii au luat-o foarte în serios, au început procesul de reformă internă. Alții mimează reforma. Este important și partidul din care provine candidatul", a arătat Iohannis.

Șeful statului le-a solicitat românilor să meargă la vot.

"Urmăriți campania electorală, mergeți la adunările electorale, întrebați candidatul dvs cum vede dezvoltarea localității, puneți întrebări incomode, evaluați-l, iar la sfârșit vă rog să mergeți la vot. Din patru în patru ani destinul localității dvs este în votul dvs. Exercitați-vă acest vot!", a conchis Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...