Iohannis: Am decis să chem partidele la consultări pe tema referendumului / Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic

Iohannis: Am decis să chem partidele la consultări pe tema referendumului / Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic

Președintele Klaus Iohannis cheamă, săptămâna viitoare, partidele la consultări la Cotroceni pentru a stabili modul cum se va pune în practică rezultatul referendumului pe justiție, scrie Hotnews .

„S-a terminat numărarea voturilor. 6,5 milioane de români au răspuns cu DA la cele două întrebări de la referendum. Trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, am decis să convoc partidele la consultări, marți și miercuri”, a declarat președintele.

Până atunc însă, șeful statului transmite PSD că nu-l va numi ministru pe Titul Corlățean pe care l-a numit „artizanul catastrofei” de la alegerile din 2014, când românii din diaspora nu au putut vota la prezidențiale.

„Această propunere va fi clar respinsă, Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic”, a precizat Iohannis.

El a criticat, din nou guvernul pentru gestionarea proastă a procesului de vot în diaspora, susținând că vina exclusivă este la Palatul Victoria, nu la ambasade. „Vina e la Guvern, ce să căutăm că un portar la o ambasadă nu s-a înțeles cu un votant”, a spus el.

Klaus Iohannis a avut un sfat și pentru opoziție: moțiune de cenzură rapid. „Foarte clar că e oportună o moțiune de cenzură. După ce PSD a pierdut alegerile, cred că opoziția scrie la ultimele fraze”, a comentat președintele.

Cele mai importante declarații ale președintelui:

S-a terminat numărarea voturilor. 6,5 milioane de români au răspuns cu DA la cele două întrebări de la referendum. Trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, am decis să convoc partidele la consultări.
PSD nu a găit ceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe Corlățean. Nu e suficinet că PSD si-a bătut de români, îndrăznește să mi-l propună pe artizanul catastrofei la alegerile din 2014
Această propunere va fi clar respinsă, Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic.
Nu aș merge pe o modificare mai largă a Constituției. Avem opinia poporului, aceste modificări trebuie operate.
Evaluare a ambasadorilor? Această catastrofă a fost organizată de guvernul pesedist. Vina e la Guvern. Ce să căutăm că un portar la o ambasadă nu s-a înțeles cu un votant.
Cei doi au umblat pe la televizor că nu-și dau demisia, eu am cerut demiterea.
Foarte clar că e oportună o moțiune de cenzură. După ce PSD a pierdut alegerile, cred că opoziția scrie la ultimele fraze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?